Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι Τουαρέγκ κρύβουν τον Καντάφι;

Οι Τουαρέγκ κρύβουν τον Καντάφι;

Υπό την προστασία της φυλής των Τουαρέγκ βρίσκεται ο Μουαμάρ Καντάφι, που εξακολουθεί να διαφεύγει από το κυνηγητό των εξεγερμένων.

Ο έκπτωτος ηγέτης της Λιβύης πιστεύεται ότι βρισκόταν στην πόλη Σάμνου της νότιας Λιβύης πριν από μια εβδομάδα, πριν μεταβεί στην πόλη Γαντάμις, 550 χλμ. νοτιοδυτικά της Τρίπολης, όπου βρίσκεται υπό την προστασία της φυλής Τουαρέγκ, δήλωσε ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος.

Ο Χισάμ Μπουχαζιάρ, συντονιστής της επιχείρησης σύλληψης του Καντάφι, τόνισε ότι γιος του, Σάιφ αλ-Ισλάμ βρίσκεται στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ και ο άλλος του γιος, ο Μουτάσεμ, βρίσκεται στη Σύρτη, γενέτειρα της οικογένειάς του.

“Και οι δυο σκέπτονται να εγκαταλείψουν τη Λιβύη πιθανότατα για το Νίγηρα”, πρόσθεσε.

Η Σύρτη, ένα από τα τελευταία οχυρά του Καντάφι είναι περικυκλωμένη από δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και βομβαρδίζεται από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Μπουχαζιάρ, οι περισσότερες φυλές νότια είναι κατά του Καντάφι με εξαίρεση την Τουαρέγκ που συνεχίζει να τον υποστηρίζει.

Η κόρη του Καντάφι, Αΐσα, τα αδέλφια της Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, η μητέρα τους Σάφια και πολλά ακόμα μέλη της οικογένειας διέφυγαν στην Αλγερία τον Αύγουστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καντάφι: «Είμαι στη Λιβύη και θα πεθάνω σαν μάρτυρας»

Φρίκη! Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με 1.200 πτώματα

Καταγγελία σοκ: “Με βίαζαν ο Καντάφι και οι γιοι του”!

Σφαγή του ΝΑΤΟ στη Σύρτη καταγγέλλει το καθεστώς Καντάφι

Ο Καντάφι «επανεμφανίστηκε» – Τον είδαν στη νότια Λιβύη;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε