Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Βρετανοί καλούν τις ΗΠΑ να διαπραγματευτούν με τους Ταλιμπάν

Οι Βρετανοί καλούν τις ΗΠΑ να διαπραγματευτούν με τους Ταλιμπάν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.03.2011 | 08:08
Πρώτη δημοσίευση: 02.03.2011 | 08:08

Έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου, καλεί τις ΗΠΑ να προσέλθουν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν για τον τερματισμό του πολέμου στο Αφγανιστάν.

Οι ΗΠΑ πρέπει να προσέλθουν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν, αν επιθυμούν να διατηρήσουν τις όποιες ελπίδες υπάρχουν, να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Την εκτίμηση αυτή ανακοίνωσε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου, την Τετάρτη.
 
Η κοινοβουλευτική επιτροπή, που ασκεί ισχυρή επιρροή στη Βρετανία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, η αναληφθείσα στρατιωτική δράση αποδείχθηκε ανεπαρκής και για αυτό το λόγο καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να ασκήσει την επιρροή της στην Ουάσινγκτον, ώστε να την πείσει να εμπλακεί πλήρως σε άμεσο διάλογο με τους ηγέτες των Ταλιμπάν.
 
" Μία διαδικασία διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί με την ευθύνη της Αφγανικής κυβέρνησης αλλά θα καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη ελπίδα, που έχει απομείνει, ώστε η Βρετανία και οι άλλοι εμπλεκόμενοι, να εξασφαλίσουν τον τρόπο να αποχωρήσουν αξιοπρεπώς από το Αφγανιστάν" σύμφωνα με την αναφορά που βασίζεται σε συνεντεύξεις ειδικών και αξιωματούχων.
 
Τόσο η Βρετανία όσο και οι ΗΠΑ, πιέζουν από καιρό, για μια πολιτική λύση στο Αφγανιστάν. Ωστόσο οι αξιωματούχοι και των δύο μέχρι τώρα επέμεναν ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξάγονται από την κυβέρνηση και ότι η στρατιωτική δράση βοηθάει στο να κάθονται στο τραπέζι των συνομιλιών οι αντιμαχόμενες πλευρές.
 
Η νέα αναφορά, ωστόσο, αμφισβητεί την επιρροή της Αφγανικής ηγεσίας και ξεκαθαρίζει πως όλα πλέον δείχνουν πως μόνο η πλήρης ενσωμάτωση των ΗΠΑ και η απευθείας συμμετοχή τους, στις διαπραγματεύσεις, μπορούν να επιφέρουν ουσιώδες αποτέλεσμα στην επίτευξη συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Από Μάρτη... καλοκαίρι! Η πρόγνωση του Σαββάτου Καιρός: Από Μάρτη... καλοκαίρι! Η πρόγνωση του Σαββάτου
  2. Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και την Πέμπτη Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και την Πέμπτη
  3.  Καιρός: Βοριάδες και βροχές Καιρός: Βοριάδες και βροχές
  4. Καιρός: Η πρόγνωση την Πέμπτη Καιρός: Η πρόγνωση την Πέμπτη
  5. Καιρός: Προβλέψεις για μετεωρολογική βόμβα! Καιρός: Προβλέψεις για μετεωρολογική βόμβα!
  6. Καιρός: Έρχεται σκόνη από την Αφρική Καιρός: Έρχεται σκόνη από την Αφρική
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook