Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι Βρετανοί βουλευτές υποχρεώνονται να επιστρέψουν 1,48 εκατ. ευρώ

Οι Βρετανοί βουλευτές υποχρεώνονται να επιστρέψουν 1,48 εκατ. ευρώ
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.02.2010 | 17:07
Πρώτη δημοσίευση: 04.02.2010 | 16:54

Έλεγχος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι βουλευτές χρέωναν αυστηρά προσωπικές δαπάνες στους φορολογούμενους πολίτες και τώρα οφείλουν να επιστρέψουν τα χρήματα.

Μετά το σκάνδαλο με τις βουλευτικές δαπάνες τον περασμένο καλοκαίρι στην Βρετανία, όταν αποκαλύφθηκε ότι βουλευτές αγόραζαν πράγματα για το σπίτι τους, λάμπες μέχρι και σκυλοτροφές και έστελναν τον "λογαριασμό" στους φορολογούμενους, ανεξάρτητος έλεγχος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα.

Το πόρισμα του ελέγχου, που έγινε από τον πρώην ανώτερο αξιωματούχο σερ Τόμας Λεγκ, δόθηκε στην δημοσιότητα την Πέμπτη και καλεί τους βουλευτές να επιστρέψουν περισσότερα από 1,28 εκατ. ευρώ.

"Καταγγέλοντας ένα σύστημα "βασικά ελλιπές",ο σερ Τόμας θεωρεί παραβάτες 390 από τους 646 Βρετανούς βουλευτές,για μία περίοδο από το 2004 μέχρι το 2009 και τους ζητεί να να επιστρέψουν το συνολικό ποσό του 1,48 εκατομμυρίου ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσό καλείται να καταβάλει η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Μπάρμπαρα Φόλετ,σύζυγος του επιτυχημένου συγγραφέα Κεν Φόλετ, που πρέπει να επιστρέψει 48.586 ευρώ, και έχει ήδη δώσει τα τρία τέταρτα του ποσού.

Ο Λίαμ Φόξ, πιθανός μελλοντικός υπουργός εάν το Συντηρητικό Κόμμα στο οποίο ανήκει κερδίσει είναι μεταξύ των βουλευτών που καλούνται να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα ποσά και έχει ήδη πληρώσει τα 28.469 ευρώ που του ζητήθηκαν.

Πολλοί βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει την δυσφορία τους για τα συμπεράσματα αυτού του ελέγχου αλλά έχουν δηλώσει ότι θα ενεργήσουν σύμφωνα με τον νόμο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο