Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι ακρίδες απειλούν τη νότια Αυστραλία

“Απειλούμαστε με τη χειρότερη μάστιγα ακριδών τα τελευταία 75 χρόνια’, δήλωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας.

Δισεκατομμύρια ακρίδες απειλούν τις καλλιέργειες, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να ραντίζονται, έως ότου ξεκίνησαν οι βροχές. Τις τελευταίες ημέρες οι βροχές συγκράτησαν κάπως τα στίφη ακριδών, που απειλούν με αφανισμό τις τοπικές καλλιέργειες.

Οι ειδικοί προειδοποιούν τους αγρότες οτι μόλις εμφανιστεί πάλι ο ήλιος, η κατάσταση θα χειροτερεύσει και καλούν να μην εφησυχάσουν.

“Απειλούμαστε με τη χειρότερη μάστιγα ακριδών τα τελευταία 75 χρόνια”, δήλωσε ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τζον Μπράμπι, ενημερώνοντας πως μόνο στη Βικτώρια εργάζονται περισσότερα από 300 άτομα για την εξόντωση των εντόμων. Ακρίδες, πάντως, εισέβαλαν την περασμένη εβδομάδα ακόμα και σε περιοχές της Μελβούρνης.

Πρόκειται για τεράστια ζημιά που υφίστανται οι αγρότες οι οποίοι ήλπιζαν οτι μετά το τέλος της ανομβρίας, θα είχαν την πλουσιότερη συγκομιδή καρπών για τα τελευταία 30 χρόνια.

Κουνούπια στη βόρεια Αυστραλία

Και ενώ οι ακρίδες απειλούν τη Βικτώρια και άλλες νότιες πολιτείες της Αυστραλίας, η βόρεια επικράτεια απειλείται από κουνούπια. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο ασυνήθιστα βροχερός Οκτώβριος δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για να πολλαπλασιαστούν τα ενοχλητικά έντομα, τα οποία μάλιστα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας, ζουν δύο εβδομάδες επιπλέον. Οι αρχές έχουν ραντίσει περιοχές του Ντάργουϊν και της Βόρειας Επικράτειας, αλλά η μείωση των κουνουπιών αναμένεται από τον Νοέμβριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε