Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι άνδρες δεν “ακούνε” το… GPS

Είναι πολύ περήφανοι και σίγουροι ότι γνωρίζουν τον δρόμο και έτσι τις περισσότερες φορές δεν ακούνε τις οδηγίες του GPS και φυσικά…χάνονται!
Oι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να αγνοήσουν τις κατευθύνσεις από δορυφορικά συστήματα πλοήγησης σε σχέση τις γυναίκες, όπως διαπίστωσε μια έρευνα επιβεβαιώνοντας το παλιό στερεότυπο ότι οι άντρες μισούν να ρωτούν για τις κατευθύνσεις.
 
Ενώ το 83% των ανδρών οδηγών τακτικά διαφωνούν με την δορυφορική πλοήγηση, λιγότερο από τρία τέταρτα των γυναικών παρακούουν τις συσκευές που στην Μεγάλη Βρετανία στιγματίζονται ως αναξιόπιστες και ανακριβείς σε μελέτη που έγινε στο Swinton.
 
«Ένα δορυφορικό σύστυμα πλοήγησης θα πρέπει να βοηθάει τις δικές σου δυνατότητες και όχι να τις αντικαταστεί» τόνισε ο Στιβ Τσίλτον, ο διευθυντής Ασφάλειας και Ανάπτυξης στο Swinton, που διαπίστωσε ότι οι οδηγοί συχνά έχουν το δικαίωμα να δυσπιστούν για τα παγκόσμια συστήματα εντοπισμού θέσης.
 
Πάνω από το ένα τρίτο των οδηγών είπαν πως το εν λόγω σύστημα πλοήγησης τους οδήγησαν παραπλανητικά ανάμεσα ενός έως πέντε μίλια , ενώ περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν πως οδηγίες που παρέχονται από το παγκόσμιο σύστημα πλοήγησης έχουν φέρει αντιδικία με τον συνεπιβάτη.
 
Από τους 3.000 αυτοκινητιστές που ρωτήθηκαν, σχεδόν τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι διατηρούν ένα χάρτη διαδρομής στα οχήματά τους, “για κάθε περίπτωση”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε