Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα της Μέρκελ

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα της Μέρκελ

Τα τερτίπια της Μέρκελ με τις τύχες ττων ελλήνων πολιτών αλλά και των ευρωπαϊκών οικονομιών είχαν τελικά οδυνηρές συνέπειες.

Οι συντηρητικοί της γερμανίδας καγκαλαρίου Αγκελας Μέρκελ και οι σύμμαχοί της στον συνασπισμό δεν έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να κερδίσουν την πλειοψηφία σε μία περιφερειακή εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή,σύμφωνα με το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Ελεύθερους Δημοκράτες(FDP) της Μέρκελ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας θα θέσει τέλος στην πλειοψηφία τους στην άνω βουλή (Mπούντεσρατ) του κοινοβουλίου και θα προκαλέσει καθυστερήσεις στη υλοποίηση νομοσχεδίων συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων φόρων.

Θα είναι επίσης ένα πλήγμα για την Μέρκελ ύστερα από τις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε από τους πολιτικούς της αντιπάλους για τους χειρισμούς της στη δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας 

Στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern,το CDU και το FDP συγκεντρώνουν μαζί μόνο 43% στο κρατίδιο,4 εκατοστιαίες μονάδες λιγότερο από τους κυριότερους αντιπάλους τους τους Πράσινους και τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).Το SPD και το CDU συγκεντρώνουν 37%,το FDP 6% και οι Πράσινοι 10%.

 Από την δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ 3 και 5 Μαίου προκύπτει ότι το Κόμμα της Αριστεράς συγκεντρώνει ποσοστό 5%. Ο Μάνφρεντ Γκέλνερ,επικεφαλής του Forsa, δήλωσε ότι η δημοσιονομική κρίση της Ελλάδας αποτέλεσε το βασικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία και προκάλεσε μεγάλη αβεβαιότητα μεταξύ των ψηφοφόρων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε