Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι δρόμοι του Δουβλίνου γέμισαν μαφιόζους για την κηδεία του γκάνγκστερ David Byrne

Οι δρόμοι του Δουβλίνου γέμισαν μαφιόζους για την κηδεία του γκάνγκστερ David Byrne

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε όλο το Δουβλίνο για την κηδεία ενός από τους μεγαλύτερους μαφιόζους στην ιστορία της Ιρλανδίας. Ο 34χρονος γκάνγκστερ David Byrne δολοφονήθηκε σε ξενοδοχείο πριν από 10 μέρες σε αντίποινα για την εκτέλεση του Gary Hutch. Οι Kinahans επιχείρησαν να απαντήσουν σκοτώνοντας τον Eddie Hutch Sr στον χειρότερο πόλεμο συμμοριών.

Στην κηδεία του David Byrne βρέθηκε όλος ο υπόκοσμος, με τους διαβόητους γιους του βαρώνου ναρκωτικών Christy Kinahan, Chris Jnr και Daniel, να ταξιδεύουν από την Ισπανία και να επιστρέφουν στην Ιρλανδία. Βρέθηκαν στην κηδεία χωρίς τον πατέρα τους Christy που είναι γνωστός ως ο Ιρλανδός “Νονός”. Η δολοφονία του ήταν η τελευταία στον αιματηρό πόλεμο των δύο βασικών οικογενειών του εγκλήματος στην Ιρλανδία.

Ένοπλοι αστυνομικοί είχαν ξεχυθεί στους δρόμους κατά τη διάρκεια της πομπής για την κηδεία του David Byrne που δολοφονήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου. Υπήρχε φόβος πως οι εχθροί των Kinahan θα χρησιμοποιούσαν την τελετή για ένα δεύτερο χτύπημα υψηλόβαθμου στελέχους της μαφίας.

Η σορός του David Byrne μεταφέρθηκε από το σπίτι του στο Crumlin στην εκκλησία για τη νεκρώσιμη ακολουθία και στη συνέχεια για την ταφή στο Mount Jerome Cemetery. Οκτώ άντρες με γαλάζια πουκάμισα και μπλε γραβάτες μετέφεραν στα χέρια το φέρετρο. Ο Byrne, μέλος του συνδικάτου του εγκλήματος Kinahan, δολοφονήθηκε στο Regency Hotel μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες. Όλα τα βλέμματα πέφτουν τώρα στον πaτέρα των αδερφών Kinahan Christy, καθώς ο γιος του Daniel ήταν στόχος της επίθεσης στο Regency Hotel αλλά κατάφερε να ξεφύγει από παράθυρο.

Μετά τη δολοφονία του David Byrne, ήρθαν τα αντίποινα με τη δολοφονία του 59χρονου Eddie Hutch. Τον γάζωσαν με σφαίρες, με τον οδηγό ταξί να μη φέρεται να εμπλέκεται σε συμμορίες του εγκλήματος. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε