Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Οι δυνάμεις του Καντάφι κατέλαβαν την πόλη Τζάλο – Σκότωσαν άμαχους

Οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα την όαση του Τζάλο, σε απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων νοτίως της Βεγγάζης, σκοτώνοντας έξι πολίτες, όπως υποστήριξαν οι εξεγερμένοι.

“Εξήντα δύο οχήματα, που έρχονταν από τα νότια, μπήκαν στο Τζάλο. Σκότωσαν έξι αμάχους. Οι πέντε ήταν υπάλληλοι σε αρτοποιείο και ο έκτος εκείνη τη στιγμή αγόραζε ψωμί”, είπε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.

Η επίθεση έγινε νωρίς το πρωί του Σαββάτου και οι στρατιώτες που παραμένουν πιστοί στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι συνέχισαν την προέλασή τους προς τα βόρεια, προς την κατεύθυνση της πόλης Ατζνταμπίγια.

“Φαίνεται ότι ο Καντάφι ανοίγει νέο μέτωπο στο νότο”, είπε ένας άλλος αντάρτης.

“Αυτό δεν είναι καλό σημάδι”, εκτίμησε ο Τζαλάλ αλ-Γκαλάλ, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συβουλίου, επιβεβαιώνοντας την επίθεση και τον αριθμό των νεκρών. “Ο Καντάφι έστειλε τις δυνάμεις του στην έρημο για να σπείρουν το φόβο, το θάνατο και την καταστροφή αλλά δεν έχει αρκετούς στρατιώτες για να διατηρήσει τα κέρδη του”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους εξεγερμένους, οι στρατιώτες που μπήκαν στο Τζάλο ήταν οι ίδιοι με αυτούς που κατέλαβαν την Πέμπτη της Αλ-Κούφρα, 300 χιλιόμετρα νοτιότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε