Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι έρευνες δείχνουν αυτοκτονία αλλά τίποτα δεν αποκλείει τη δολοφονία Μπερεζόφσκι

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Η νεκροψία στη σορό του Μπόρις Μπερεζόφσκι έδειξε ότι ο Ρώσος μεγιστάνας και εχθρός του Βλαντιμίρ Πούτιν απαγχονίστηκε. Τώρα, οι αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων.

Όλα παραμένουν ανοιχτά για το θάνατο του Ρώσου ολιγάρχη, που βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα από τα μπάνια του σπιτιού του, στο Άσκοτ του Λονδίνου, το Σάββατο από έναν υπάλληλο του.

Η πιο πιθανή αιτία θανάτου, μετά τη νεκροψία, είναι ο απαγχονισμός. Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη πάλης, αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όμως οι έρευνες για να πέσει φως στον μυστήριο θάνατο του 67χρονου Ρώσου δε θα σταματήσουν. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματά τους θα γίνουν γνωστά σε αρκετές εβδομάδες, ενώ η αστυνομία θα συνεχίσει για πολλές ημέρες την έρευνα στο σπίτι του.

Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός από έναν υπάλληλό του σε ένα από τα μπάνια της έπαυλής του το μεσημέρι του Σαββάτο. Τελευταία φορά τον είχαν δει στις 22:30 το προηγούμενο βράδυ.

Για την ώρα, δεν υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή τρίτου προσώπου, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ορισμένοι συγγενείς του Μπερεζόφσκι ανέφεραν πως βρισκόταν σε καταθλιπτική κατάσταση, όμως την πιθανότητα αυτοκτονίας απέκλεισαν φίλοι του.

Ο ρωσικός Τύπος επικαλούμενος ειδικούς ή πολιτικούς αναλυτές αναφέρεται σε όλες τις πιθανότητας, ακόμα και την δολοφονία του από το ΜΙ5 ή τον σκηνοθετημένο θάνατό του.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν την Κυριακή πως ο Μπερεζόφσκι είχε γλιτώσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, η μια από αυτές στη Ρωσία με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του.

Ο Μπερεζόφσκι είδε τα τελευταία χρόνια την περιουσία του να μειώνεται σημαντικά, μετά την δικαστική διαμάχη με την δεύτερη σύζυγό του Γκαλίνα, που του κόστισε 100 εκατομμύρια στερλίνες, αλλά και αυτή με τον Ρομάν Αμπραμόβιτς στον οποίο κατέβαλε τρία δισεκατομμύρια στερλίνες.

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς Ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο και είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, το 2006.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μπερεζόφσκι κρεμάστηκε

Μυστήριο για την φημολογούμενη σύλληψη του Αμπράμοβιτς

Ποιος “σκότωσε” τον Μπόρις Μπερεζόφσκι;

Νεκρός βρέθηκε ο Μπόρις Μπερεζόφσκι

Ο Αμπράμοβιτς νικητής στη νομική μάχη της χρονιάς – Όλο το παρασκήνιο της δίκης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε