Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι φλόγες έριξαν από βράχο πατέρα και κόρη – Τραγωδία στην Ισπανία από τις φωτιές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ, REUTERS

Τρεις νεκροί, 135.000 εγκλωβισμένοι, 22.000 εκτάρια καμμένα. Η Ισπανία εξακολουθεί να ζει τον δικό της πύρινο εφιάλτη.

Τον απολογισμό των τριών νεκρών επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας, Φελίπ Πουιγκ. Ανάμεσά τους ένας πατέρας και η 15χρονη κόρη του. Στην προσπάθειά τους να σωθούν, βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ο 60χρονος Γάλλος και η νεαρή κόρη του ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εγκλωβίστηκαν στον κεντρικό παραλιακό δρόμο κοντά στην πόλη Πορτμπού και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα αναγκάστηκαν να κατέβουν βράχια για να φτάσουν στη θάλασσα. Δεν τα κατάφεραν όμως. Έπεσαν από απότομο βράχο και πνίγηκαν μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο ισπανικά ΜΜΕ.

Ο τρίτος νεκρός από τις δασικές πυρκαγιές που εξακολουθούν να κατακαίουν τη Χιρόνα, τουριστικό θέρετρο στη βόρεια περιοχή της Καταλονίας, στα σύνορα με τη Γαλλία, είναι ένας 75χρονος άνδρας που υπέστη καρδιακή προσβολή.

Άλλα 19 άτομα έχουν τραυματιστεί, Ανάμεσά τους ένας Γάλλος τουρίστας που έχει υποστεί εγκαύματα στο 80% του σώματός του γιατί δεν πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητό του έγκαιρα.

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν τις προσπάθειες των πυροσβεστών να ελέγξουν τις φλόγες που μέχρι στιγμής έχουν κάψει 22.000 στρέμματα. Στην επαρχία Αλτ Εμποράδα, 135.000 κάτοικοι έχουν πάρει εντολή να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Η περιοχή διαθέτει μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ισπανίας την Costa Brava.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεγάλη πυρκαγιά στην Ισπανία – 3 νεκροί κι εκατοντάδες τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε