Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι φωτογραφίες που στοιχειώνουν τις ΗΠΑ – Η ατρόμητη γυναίκα και ο διαδηλωτής

Οι φωτογραφίες που στοιχειώνουν τις ΗΠΑ – Η ατρόμητη γυναίκα και ο διαδηλωτής

Οι ΗΠΑ είναι καζάνι που βράζει. Η κοινωνία είναι σε κατάσταση σοκ μετά τις δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς αλλά και το μακελειό του Ντάλας. Τα τελευταία 24ωρα γίνονται μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια και οι εικόνες που καταγράφει ο φωτογραφικός φακός είναι συγκλονιστικές.

Μια γυναίκα στέκεται ατρόμητη μπροστά στους αστυνομικούς φορώντας ένα ωραίο φόρεμα. Τους κοιτάει στα μάτια. Εκείνη είναι άοπλη και διαμαρτύρεται με την σιωπή της. Εκείνοι είναι πάνοπλοι και σαστισμένοι.

Όμως, λίγη ώρα αργότερα, η νεαρή γυναίκα συλλαμβάνεται. Της φορούν χειροπέδες και την οδηγούν στα κρατητήρια. Ποιό είναι το έγκλημά της; Κανένα φυσικά. Την κράτησαν 24 ώρες όπως και άλλους 100 διαδηλωτές που συνέλαβαν το Σάββατο σε επεισόδια που έγιναν στο Μπατόν Ρούζ. Εκεί όπου δολοφονήθηκε την περασμένη Τετάρτη ένας άνδρας από αστυνομικό που τον σταμάτησε για τροχαία παράβαση! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σύμφωνα με την Dailymail.com πρόκειται για την Leshia Evans, 28 ετών, μητερα ενός παιδιού και νοσοκόμα στο επάγγελμα. Δεν είναι από την Λουιζιάνα, αλλά ταξίδεψε ως εκεί από τη Νέα Υόρκη για να διαμαρτυρηθεί για πρώτη φορά στην ζωή της. Όπως είπε σε μια φίλη της, ταξίδεψε μέχρι εκεί γιατί θέλει ο 5χρονος γιός της να έχει μια καλύτερη ζωή.

Οι διαδηλώσεις είναι καθημερινές πλέον και οι αρχές έχουν βγάλει πάνοπλους αστυνομικούς στους δρόμους για να τις καταστείλουν. Και οι περισσότερες είναι ειρηνικές και η υπέρμετρη αστυνομική βία δεν θα οδηγήσει πουθενά. Οι σκεπτόμενοι αμερικανοί δεν κάθονται πλέον στους καναπέδες τους και ανησυχούν για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

Όπως η νοσοκόμα από τη Νέα Υόρκη που βρέθηκε στην Λουιζιάνα αλλά και ο νεαρός της φωτογραφίας ο οποίος παραμένει άγνωστος αλλά είναι σίγουρο ότι και αυτή η φωτογραφία θα κάνει τον γύρο του κόσμου.

ΦΩΤΟ REUTERS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε