Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι γερμανοί και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Ο διευθύνων σύμβουλος των γερμανικών σιδηροδρόμων. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο διευθύνων σύμβουλος των γερμανικών σιδηροδρόμων. ΦΩΤΟ REUTERS
Η γερμανική επιχείρηση των σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι κέρδισε ένα ιδιαίτερα σημαντικό συμβόλαιο για το σχεδιασμό του συστήματος σιδηροδρομικών μεταφορών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Η εταιρία ανέφερε ότι υπεγράφη σχετική διακήρυξη προθέσεων στο Άμπου Ντάμπι και ότι σκοπός της είναι να “σχεδιάσει, να κατασκευάσει και να λειτουργήσει” ένα νέο και “υπερσύγχρονο” σύστημα, αξίας τουλάχιστον 10 δις ευρώ.
 
Την διακήρυξη προθέσεων συνυπέγραψαν ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Πέτερ Ραμσάουερ, ο διευθύνων σύμβουλος της DB, Ρούντιγκερ Γκρούμπε, και ο πρόεδρος του βιομηχανικού ομίλου αλ Μασούντ, Αμπντουλάχ αλ Μασούντ, στο Άμπου Ντάμπι.
 
“Η Γερμανία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουν την προσπάθεια των ΗΑΕ να δημιουργήσουν μια υπερσύγχρονο, μεγάλων δυνατοτήτων σιδηροδρομική υποδομή”, δήλωσε ο Ραμσάουερ.
 
Η συμφωνία σημειώνεται τέσσερις μήνες αφότου η Ντόιτσε Μπαν υπέγραψε συμβόλαιο ύψους 17 δις ευρώ για την δημιουργία γραμμών σιδηροδρομικών μεταφορών υψηλής ταχύτητας και δικτύων μετρό στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν.
 
Η εταιρία επιδιώκει ενεργά την επέκταση της δραστηριότητάς της στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοινωθέντα της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε