Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι καλύτεροι προορισμοί για το 2011

REUTERS
Εσείς που θα κάνετε διακοπές το 2011; Μάλλον σπίτι θα απαντήσουμε οι περισσότεροι αφού τα οικονομικά μας δεν το επιτρέπουν. Όμως οι ταξιδιωτικοί συντάκτες προτείνουν τους προορισμούς για τη νέα χρονιά.

Μερικοί από τους καλύτερους ταξιδιωτικούς συντάκτες, εξειδικευμένων περιοδικών, προτείνουν τους…ιδανικούς προορισμούς για την χρονιά που έρχεται. Κάποιοι από αυτούς είναι οικονομικοί κάποιοι όμως…χρειάζονται αρκετά χρήματα.
 
Ποιοι είναι λοιπόν οι προορισμοί αυτοί:
 
1 . Νέα Υόρκη: Κάθε αμερικανικός οδηγός φυσικά έχει μέσα την Νέα Υόρκη. Οι συντάκτες δεν παραλείπουν να αναφέρουν ότι το 2011 συμπληρώνονται 10 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στους δίδυμους πύργους.
 
Νέα Υόρκη
2. Νέα Ζηλανδία
 
Ένας…πράσινος προορισμός με φυσική ομορφιά. Το 2011 είναι η χρονιά της Νέας Ζηλανδίας σε ότι αφορά το ράγκμπι αφού εκεί θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Νέα Ζηλανδία

 
3. Περουβιανός Αμαζόνιος
 
Για όσους από εσάς σας αρέσει το μυστήριο αλλά και η περιπέτεια ο Αμαζόνιος είναι ο ιδανικός προορισμός. Μέσα στην περουβιανή ζούγκλα είναι το Ικουίτος, μια μικρή πόλη όπου το 2011 έχει και την τιμητική της αφού τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κηρύξει την χρονιά που έρχεται ως Διεθνής Έτος προστασίας των Δασών. Σημαντικές εκδηλώσεις ετοιμάζουν οι κάτοικοι της πόλης αυτής για να τιμήσουν όπως λένε…τα παρθένα δάση τους!

Αμαζόνιος

 
 
4. Βαρκελώνη, Ισπανία
 
Η Βαρκελώνη είναι ωραία όλες τις εποχές και όλες τις χρονιές, όχι μόνο το 2011. Θεωρείται ένας οικονομικός προορισμός και δεν είναι λίγοι που έχουν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους στην πόλη αυτή.
 
5. Νορβηγία
 
Για τους λάτρεις της εξοχής η Νορβηγία είναι ότι πρέπει. Δάση, πεδιάδες, λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε προσφέρει στον ταξιδιώτη η σκανδιναβική αυτή χώρα.
Νορβηγία
6. Αλβανία
 
Η γειτονική μας χώρα είναι μέσα στην λίστα για τους καλύτερους προορισμούς για τη νέα χρονιά. Μάλιστα στην λίστα του Lonely Planet είναι στο Νο1 και όπως γράφει, η Αλβανία δίνει στους ταξιδιώτες την γεύση της Μεσογείου χωρίς την πολυκοσμία και τις ακριβές τιμές που θα συναντήσει, που άλλου…στα ελληνικά νησιά.
 
 
7. Ιαπωνία
 
Θεωρείται από τα πιο ακριβά ταξίδια όμως όταν κάποιος καταφέρει να πάει στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τότε δεν θα θέλει να φύγει σύντομα.

Ιαπωνία

 
8. Γουατεμάλα
 
10 χρόνια μετά το τέλος του εμφυλίου στην χώρα έχει μετατραπεί σε έναν τουριστικό προορισμό που αρκετοί επιλέγουν για διακοπές.
 
9. Βουλγαρία
 
Μετά την Αλβανία στους καλύτερους προορισμούς έρχεται η επίσης γειτονική μας Βουλγαρία. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά αρκετοί Έλληνες, ειδικά της Βορείου Ελλάδας αφού ως τουριστικός προορισμός για αυτούς είναι εδώ και αρκετά χρόνια. Όπως γράφουν τα περιοδικά η Βουλγαρία είναι μια καλή επιλογή για διακοπές αφού έχει τις καλύτερες παραλίες στην Μαύρη Θάλασσα ενώ για το χειμώνα είναι φθηνή για σκι.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε