Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά ο Λάρι μένει – Ο πρωθυπουργικός… γάτος της Μ. Βρετανίας παραμένει στη θέση του παρά το Brexit (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πρωθυπουργικός γάτος θα κρατήσει τη δουλειά αλλά και το σπίτι του στην Downing Street, παρά την παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον, επί εποχής του οποίου… προσελήφθη.

Ο Λάρι θεωρείται κάτι σαν το τριχωτό (και αιλουροειδές) μέλος του βρετανικού υπουργικού συμβουλίου και βρίσκεται στην θέση του, δηλαδή έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, από το 2011. Ο “chief mouser” όπως είναι ο τίτλος του, δηλαδή “ο υπεύθυνος καταδίωξης ποντικιών” (σε ελεύθερη μετάφραση) θα παραμείνει στο πλευρό και της νέας πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι.

“Είναι ένας γάτος που επιτελεί δημόσιο λειτούργημα και δεν ανήκει στους Κάμερονς – θα μείνει” τονίζει εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Αν μέχρι στιγμής, νομίσατε ότι πρόκειται για κάποιου είδους αστείο, κάνετε λάθος.

Ο γάτος μεταφέρθηκε έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, από ένα λονδρέζικο άσυλο ζώων το 2011, επιφορτισμένος με το καθήκον να λύσει το πρόβλημα των αρουραίων που αντιμετωπίζει η Downing Street και έγινε γνωστό όταν ένα μεγάλος μαύρος αρουραίος πέρασε μπροστά από την πόρτα του πρωθυπουργού, σε ζωντανή μετάδοση.

Ο γάτος που όσο ζούσε στο άσυλο ήταν γνωστός για τα κυνηγετικά του ένστικα και την αγάπη του για τα παιχνίδια με μορφή ποντικιών, θεωρήθηκε ο καταλληλότερος για τη θέση. Ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά την άφιξη του Λάρι δήλωνε “είμαι ενθουσιασμένος που υποδέχομαι τον Λάρι στο νέο του σπίτι” και πως ήταν αισιόδοξος πως “θα είναι μια σπουδαία προσθήκη στην Downing Street και θα γοητεύσει τους πολλούς επισκέπτες”.

Ο -ανεπίσημος- λογαριασμός του Λάρι του γάτου, έγραφε μάλιστα χαρακτηριστικά, πως ψάχνει κάποιον να τον περιποιηθεί γιατί “πρέπει να εντυπωσιάσει κάποια την Τετάρτη…”

 ΠΗΓΗ: BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε