Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οι μισοί Φινλανδοί δεν θέλουν να πληρώσουν τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών

Οι μισοί Φινλανδοί δεν θέλουν να πληρώσουν τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών

Σχεδόν οι μισοί Φινλανδοί τάσσονται κατά της συμμετοχής της χώρας τους στο σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών, ενώ μόλις το ένα τέταρτο είναι υπέρ της προοπτικής αυτής, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Το 48% εξ όσων Φινλανδών ερωτήθηκαν από το ινστιτούτο Taloustutkimus για λογαριασμό της εφημερίδας Iltalehti εκτιμά ότι η χώρα τους δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας 100 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

Αντίθετα, το 25% των 936 ανθρώπων που ερωτήθηκαν στις 13 και 14 Ιουνίου εκτιμά ότι η Φινλανδία πρέπει να βοηθήσει τις ισπανικές τράπεζες, ενώ το 14% παραμένει αναποφάσιστο.

Η Φινλανδία πρόσφατα υιοθέτησε μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στις χώρες της νότιας Ευρώπης. Η υπουργός Οικονομικών της χώρας Γιούτα Ουρπιλάινεν έχει δηλώσει ότι το Ελσίνκι ενδέχεται να ζητήσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα της συμμετοχής του στο σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών στην περίπτωση που οι πόροι προέλθουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ).

Η ίδια πάντως πρόσθεσε ότι αν τα χρήματα προέλθουν από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) η χώρα της δεν θα ζητήσει καμία εγγύηση.

Διαβάστε

Αλμούνια: Η Ισπανία δεν χρειάζεται πλήρες σχέδιο διάσωσης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε