Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι μισοί Γάλλοι πιστεύουν ότι η χώρα τους μπορεί να βρεθεί στη θέση της Ελλάδας

Οι μισοί Γάλλοι πιστεύουν ότι η χώρα τους μπορεί να βρεθεί στη θέση της Ελλάδας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2012 | 10:45
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2012 | 10:44

Σε ποσοστό 49% οι Γάλλοι θεωρούν ότι η χώρα τους θα μπορούσε να βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα, μέσα στους επόμενους μήνες ή τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop που δημοσιεύεται στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Sud-Ouest Dimanche, το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί "βέβαιο" ότι η Γαλλία θα βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση με την Ελλάδα ενώ το 32% το θεωρεί πολύ "πιθανό". Από τους υπόλοιπους που απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα, το 37% το θεωρεί "μάλλον απίθανο" και το 14% "σίγουρα απίθανο".

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Μπορντό, το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν πεπεισμένοι ότι ένα "ελληνικό σενάριο" δεν πρόκειται να συμβεί στη Γαλλία εκτοξεύτηκε από το 2% που ήταν τον Νοέμβριο στο 14% σήμερα. "Η τάση αυτή οφείλεται αναμφίβολα στην επιτάχυνση της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ελλάδα, έτσι που οι Γάλλοι να ταυτίζονται ολοένα και λιγότερο με τους Έλληνες", σχολιάζει η εφημερίδα. Υποστηρίζει ωστόσο ότι "το γεγονός πως σχεδόν ένας στους δύο θεωρεί ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εξίσου μεγάλες δυσκολίες όπως η Ελλάδα αποδίδεται κυρίως στον πεσιμισμό που κυριαρχεί σήμερα στη χώρα μας".

Όσον αφορά την πολιτική τοποθέτηση των ερωτηθέντων, το 70% των υποστηρικτών του κυβερνητικού κόμματος UMP δηλώνει ότι η Γαλλία δεν θα βρεθεί στην ίδια θέση με την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Την αντίθετη άποψη εκφράζει το 54% των ψηφοφόρων της αριστεράς και το 82% των υποστηρικτών του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1007 ατόμων άνω των 18 ετών.

Διαβάστε
“We are all greeks now” - ‘Ολος ο κόσμος στο πλευρό των Ελλήνων

   Διαδώστε αυτό το άρθρο