Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι μισοί Κύπριοι θέλουν το μνημόνιο!

Οι μισοί Κύπριοι θέλουν το μνημόνιο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2012 | 10:29

Το 50% των Κυπρίων θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να υπογράψει το Μνημόνιο με την τρόικα, ενώ ποσοστό 38% έχει αντίθετη γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΡΙΚ.

Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία Cypronetwork, σε δείγμα 1.205 ατόμων, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Ποσοστό 85%, εκτιμά ότι είναι λάθος η κατεύθυνση που ακολουθούν τα πράγματα στην Κύπρο και κρίνει ως σημαντικότερο πρόβλημα την οικονομία με ποσοστό 79%, την ανεργία με 44% και το κυπριακό με 29%.

Αρνητική γνώμη έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων για το ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Χριστόφιας χειρίζεται τα ζητήματα με την τρόικα.

Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, η πρόθεση ψήφου δείχνει πρώτο τον Νίκο Αναστασιάδη με ποσοστό 36,8%. Ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό 22,8% και ο Γιώργος Λιλλήκας με 18,9%.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει επίσης σαφές προβάδισμα στον δεύτερο γύρο, αφού στην περίπτωση που θα αναμετρηθεί με τον Σταύρο Μαλά λαμβάνει ποσοστό 44,6% έναντι 29,2% του αντιπάλου του.

Σε μια αναμέτρηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει 38,8% έναντι 30,7% του συνυποψηφίου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαύρη επέτειος - 29 χρόνια απ' την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Merrill Lynch: το Φεβρουάριο το κυπριακό μνημόνιο

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις Κύπρου-τρόικας

Χριστόφιας: "Οι όροι της τρόικα δύσκολα θα γίνουν αποδεκτοί"


Η Κυπριακή έκδοση του NewsIt   Διαδώστε αυτό το άρθρο