Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι μισοί Κύπριοι θέλουν το μνημόνιο!

Οι μισοί Κύπριοι θέλουν το μνημόνιο!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.11.2012 | 10:29

Το 50% των Κυπρίων θεωρεί ότι πρέπει η χώρα να υπογράψει το Μνημόνιο με την τρόικα, ενώ ποσοστό 38% έχει αντίθετη γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΡΙΚ.

Την έρευνα διενήργησε η εταιρεία Cypronetwork, σε δείγμα 1.205 ατόμων, από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Ποσοστό 85%, εκτιμά ότι είναι λάθος η κατεύθυνση που ακολουθούν τα πράγματα στην Κύπρο και κρίνει ως σημαντικότερο πρόβλημα την οικονομία με ποσοστό 79%, την ανεργία με 44% και το κυπριακό με 29%.

Αρνητική γνώμη έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων για το ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, 71% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Χριστόφιας χειρίζεται τα ζητήματα με την τρόικα.

Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών, η πρόθεση ψήφου δείχνει πρώτο τον Νίκο Αναστασιάδη με ποσοστό 36,8%. Ακολουθεί ο Σταύρος Μαλάς με ποσοστό 22,8% και ο Γιώργος Λιλλήκας με 18,9%.

Ο Νίκος Αναστασιάδης έχει επίσης σαφές προβάδισμα στον δεύτερο γύρο, αφού στην περίπτωση που θα αναμετρηθεί με τον Σταύρο Μαλά λαμβάνει ποσοστό 44,6% έναντι 29,2% του αντιπάλου του.

Σε μια αναμέτρηση με τον Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Αναστασιάδης λαμβάνει 38,8% έναντι 30,7% του συνυποψηφίου του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαύρη επέτειος - 29 χρόνια απ' την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Merrill Lynch: το Φεβρουάριο το κυπριακό μνημόνιο

Κρίσιμες διαπραγματεύσεις Κύπρου-τρόικας

Χριστόφιας: "Οι όροι της τρόικα δύσκολα θα γίνουν αποδεκτοί"


Η Κυπριακή έκδοση του NewsIt   Διαδώστε αυτό το άρθρο