Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να πάνε στρατό!

Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να πάνε στρατό!
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.07.2011 | 09:03
Πρώτη δημοσίευση: 07.07.2011 | 09:03

Αντισυνταγματικό το «μπλόκο» στους ανοικτά ομοφυλόφιλους στον αμερικανικό στρατό αποφάσισε η Δικαιοσύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντίθετη με το αμερικανικό Σύνταγμα έκρινε η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ την απαγόρευση να υπηρετούν στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας άνδρες και γυναίκες που δηλώνουν ανοικτά την ομοφυλοφιλία τους, καλώντας την Ουάσινγκτον να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μέτρου.
 
Η απομάκρυνση του περίφημου «μην ρωτάς, μην λες» είχε νομοθετηθεί πέρυσι από την κυβέρνηση, αλλά η νέα νομοθεσία είχε μπλοκαριστεί πρόσφατα από χαμηλότερης βαθμίδας αμερικανικό Δικαστήριο. Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο ανέτρεψε την Τετάρτη αυτήν την απόφαση.
 
Το Πεντάγωνο συντάσσει το πλαίσιο για την εφαρμογή της πολιτικής, αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πώς η απόφαση του Εφετείου την Τετάρτη θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα.
 
Το «μην ρωτάς, μην λες» είχε υιοθετηθεί το 1993 και καταργήθηκε με νόμο που υπέγραψε πέρυσι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών όμως είχε καταφέρει να κηρύξει αντισυνταγματικό το νόμο, ο οποίος μπήκε στο «συρτάρι» μέχρι την απόφαση του Εφετείου.
 
 



   Διαδώστε αυτό το άρθρο