Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν τον Ομπάμα σίγουρο νικητή

Οι περισσότεροι Αμερικανοί θεωρούν τον Ομπάμα σίγουρο νικητή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.10.2012 | 23:10

Ο Ομπάμα προηγείται επίσης και στο 22% των ψηφοφόρων που έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους καθήκον. Από αυτούς το 55% δηλώνει ότι ψήφισε υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου ενώ το 40% επέλεξε τον Ρόμνεϊ.

Οι Αμερικανοί, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, πιστεύουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει και πάλι τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, μολονότι η απόσταση που τον χωρίζει από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Μιτ Ρόμνεϊ στις δημοσκοπήσεις είναι τόσο μικρή που εμπίπτει στα όρια του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Ρόιτερς ο Ομπάμα προηγείται με ποσοστό 47% έναντι 46% για τον Ρόμνεϊ. Όμως το 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προβλέπουν ότι ο Ομπάμα θα αναδειχθεί νικητής και μόνο το 29% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο Ρόμνεϊ. Οι περισσότεροι δήλωσαν πάντως ότι αναμένουν πως ο Μπαράκ Ομπάμα θα κερδίσει την πολιτεία τους.

Η διενέργεια της δημοσκόπησης αυτής δεν επηρεάστηκε σημαντικά από τον κυκλώνα Σάντι, αφού μόνο ένα μικρό μέρος των 3.293 ερωτηματολογίων συμπληρώθηκαν αφού είχε πλήξει η κακοκαιρία τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook