Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στο Παρίσι

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στο Παρίσι

 Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, η εκκλησία από λευκή πέτρα Σακρέ-Κερ και το μουσείο του Λούβρου ήταν οι πιο δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στο Παρίσι το 2011, σύμφωνα με έρευνα του Γραφείο Τουρισμού της γαλλικής πρωτεύουσας.

“Στους 64 τόπους και μνημεία που εξετάστηκαν, 13 δέχτηκαν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο επισκέπτες το καθένα”.

Στην πρώτη θέση η Παναγία των Παρισίων με 13,6 εκατομμύρια επισκέπτες, δεύτερη η Σακρέ-Κερ στη Μονμάρτη με 10,5 εκατομμύρια επισκέπτες και τρίτο στη σειρά έρχεται το μουσείο του Λούβρου, με 8,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ακολουθούν ο Πύργος του Άιφελ (7,1 εκατομμύρια επισκέπτες), το Κέντρο Πομπιντού (3,6 εκατομμύρια) και το Μουσείο Ορσέ στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα (3,1 εκατομμύρια).

Πρώτο κίνητρο για διαμονή στο Παρίσι για το 65% των τουριστών είναι τα μουσεία και τα μνημεία της πόλης, τα οποία προσήλκυσαν πέρυσι 72,6 εκατομμύρια επισκέπτες, καταγράφοντας μια αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 2,5%.

Όσον αφορά την εθνικότητα των τουριστών, “οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί έρχονται πρώτοι, αλλά οι Βραζιλιάνοι, οι Ρώσοι και οι Κινέζοι είναι επίσης από τους λάτρεις των μεγάλων μουσείων”, υπογραμμίζει η μελέτη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε