Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι πλημμύρες έφεραν τραγωδία στην Αυστραλία – 3χρονο αγόρι καταπλακώθηκε από δέντρο

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Θρήνος και απελπισία στην Αυστραλία από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έφεραν φονικές πλημμύρες στην ανατολική ακτή της χώρας. Τέσσερις οι νεκροί, ανάμεσά τους ένα 3χρονο αγοράκι, ενώ αγνοείται η τύχη δυο ανθρώπων.

Οι βροχές προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών και αυτό είχε ως συνέπεια χιλιάδες σπίτια να πλημμυρίσουν κατά μήκος των 700 χιλιομέτρων της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας.

Ένα τρίχρονο αγόρι καταπλακώθηκε από ένα δέντρο που έπεσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, ενώ ένας ιστιοπλόος πνίγηκε όταν το σκάφος του συγκρούστηκε στο λιμάνι. Ένας 27χρονος άντρας με ειδικές ανάγκες παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και ένας μοτοσικλετιστής έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να διασχίσει τον χείμαρρο.

Τουλάχιστον 2.000 ακίνητα πλημμύρισαν εξαιτίας των χειμάρρων, από την πόλη Μπούνταμπεργκ έως το Κοφς Χάρμπορ στα νότια της χώρας.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έχουν βρει καταφύγιο σε κέντρα εκκένωσης, αφού έχασαν τα σπίτια, τα αυτοκίνητα και όλα τα υπάρχοντά τους.

«Σπάραξαν οι καρδιές τους, αφού αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω τους τα πολύτιμα υπάρχοντά τους», δήλωσε ο υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, Τζακ Ντέμπσι από την Μπουνταμπεργκ. «Απλά κοιτάζουν ο ένας τον άλλον για λίγη παρηγοριά».

Το χειρότερο χτύπημα δέχτηκε η Μπουνταμπεργκ, μία πόλη 70.000 κατοίκων, όπου η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο από αέρος.

Πολλά αεροσκάφη τύπου Hercules κατέφθασαν στην περιοχή προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ενώ 14 ελικόπτερα έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να διασώσουν πολλές οικογένειες από τις στέγες των σπιτιών τους και να τους μεταφέρουν στα κέντρα εκκένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες στην Αυστραλία

Μετά τις φωτιές ήρθαν οι πλημμύρες – Εκατοντάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην Αυστραλία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε