Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι πόρνες της Νότιας Αφρικής ανυπομονούν για το Μουντιάλ

Ελπίζουν ότι με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη χώρας τους θα αλλάξει η ζωή τους αλλά μάλλον θα απογοητευτούν…

Η Beauty είναι μία 38χρονη πόρνη που εργάστηκε στον οίκο ανοχής του Maxim’s στο Γιοχάνεσμπουρκ. Έχει πλέον αφήσει αυτή τη δουλειά και συμβουλεύει τις πόρνες της γειτονιάς για το AIDS. Όταν βλέπει όμως τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει επιστρέφει στο Maxim’s αλλά οι “νέες” με τα μίνι και τα ντεκολτέ δεν της δίνουν σημασία, όπως και οι πελάτες.

Στο Maxim’s εργάζονται περισσότερα από 200 κορίτσια, που νοικιάζουν τα δωμάτια των 15 τετραγωνικών. Μόνο στη συνοικία Hillbrow υπάρχουν πάνω από 25 οίκοι ανοχής, σύμφωνα με την Liberation. Φυσικά, όλοι είναι παράνομοι αλλά προστατευμένοι από την διεφθαρμένη αστυνομία.

Η Beauty πρωτοπήγε εκεί το 1998, όταν μία παιδική της φίλη της υποσχέθηκε ότι στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας μπορούσαν να βγάλουν πολλά λεφτά. Αδυνατούσε να ταΐσει τον τετράχρονο γιο της και ο πατέρας του είχε εξαφανιστεί. “Δεν είχα ποτέ φορέσει τακούνια ούτε μίνι”, υποστηρίζει η ίδια. “Δεν είχα δει ποτέ στη ζωή μου προφυλακτικό. Καταλαβαίνετε τη σκηνή. Ερχόμουν κατευθείαν από το χωριό μου…”, συνεχίζει.

Σύμφωνα με τα κορίτσια, μία με δύο φορές τον χρόνο οι αστυνομικοί τους ζητούν από 250 ραντ στην καθεμιά για να μην τις ενοχλούν. Αν δεν έχουν αρκετά χρήματα, τις κτυπούν ή τις βιάζουν. Η Beauty αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια για να γίνει νόμιμο το επάγγελμα, αλλά χωρίς επιτυχία. Μέχρι πριν από λίγους μήνες ήλπιζε ότι το Μουντιάλ θα συνέβαλλε στην αλλαγή της νομοθεσίας. Ότι τουλάχιστον η κυβέρνηση θα θέσπιζε κάποιες “κόκκινες συνοικίες”, όπου οι γυναίκες θα μπορούσαν να συναντούν τους φιλάθλους με ασφάλεια.
 
Τίποτα τέτοιο όμως δεν συνέβη. Και δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς τους τουρίστες να επισκέπτονται την πιο επικίνδυνη περιοχή της χώρας, γεμάτη με εμπόρους ναρκωτικών, για να κοιμηθούν με μια πόρνη. “Όλα τα κορίτσια μιλούν γι’αυτό το καταραμένο παγκόσμιο κύπελλο. Θα δείτε όμως πως όταν τελειώσει, δεν θα έχει αλλάξει τίποτα γι’αυτές”, υποστηρίζει η 38χρονη Beauty.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε