Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι προπομποί των Όσκαρ – Υποψήφιος για 10 BAFTA o Λίνκολν!

Οι προπομποί των Όσκαρ – Υποψήφιος για 10 BAFTA o Λίνκολν!

Η ταινία “Λίνκολν”, με θέμα την ιστορία του αμερικανού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν και του αγώνα του για την απελευθέρωση των σκλάβων κέρδισε 10 υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA, τη μεγαλύτερη κινηματογραφική διάκριση στη Βρετανία.

Ακολουθούν με εννιά υποψηφιότητες οι ταινίες “Οι Άθλιοι” και “Η Ζωή του Πι”.

Αμέσως μετά, με οκτώ υποψηφιότητες βρίσκεται η ταινία του Τζέιμς Μποντ “Skyfall”.

Το “Αργκο” του Μπεν Αφλεκ με θέμα τη διάσωση των αμερικανών ομήρων στο Ιράν το 1979 είναι υποψήφιο για επτά βραβεία και η “Άννα Καρένινα” για έξι.

Ο ίδιος ο Αφλεκ είναι υποψήφιος για το βραβείο σκηνοθεσίας και πρώτου ανδρικού ρόλου.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο στο Κόβεν Γκάρντεν με οικοδεσπότη των Στίβεν Φράι.

Συνήθως τα BAFTA δεν “πέφτουν μέσα” στις προβλέψεις τους για τα Οσκαρ, με εξαίρεση τα βραβεία του 2012 όταν η ταινία “The Artist” θριάμβευσε και στις δύο απονομές.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες ξεχωρίζουν αυτές του Ντάνιελ Ντέι Λιούις, υποψήφιος για πρώτο ανδρικό ρόλο στο “Λίνκολν”, ο Χιου Τζάκμαν και η Ανν Χάθαγουέι στους αντίστοιχους πρώτους ρόλους για τις ερμηνείες τους στους “Αθλίους” και ο Χαβιέ Μπαρδέμ υποψήφιος δεύτερου ανδρικού ρόλου στο “Skyfall”.

Η τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ είναι υποψήφια για καλύτερη ταινία μαζί με τις: “Άννα Καρένινα”, “Οι Άθλιοι”, “Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ” και “Επτά Ψυχοπαθείς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σάρωσε τα BAFTA (βρετανικά όσκαρ) η ταινία The Artist

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε