Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι selfies της Μέρκελ με τους πρόσφυγες (όταν δεν τους αποπαίρνει)

Οι selfies της Μέρκελ με τους πρόσφυγες (όταν δεν τους αποπαίρνει)

Το video με την Άνγκελα Μέρκελ να διώχνει ουσιαστικά από τη Γερμανία μια νεαρή Παλαιστίνια που ζητούσε άσυλο, λέγοντάς της “δεν μπορούμε να σας δεχτούμε όλους” είχε κάνει το γύρο του κόσμου προκαλώντας σάλο. Τώρα, βγάζει selfies με Σύρους πρόσφυγες στο Βερολίνο…

Τώρα που η προσφυγική κρίση έχει ξεφύγει από κάθε προηγούμενο, τώρα που η πραγματικότητα κάνει ακόμη και τη Μέρκελ να αναθεωρεί την πολιτική της (και τη Συνθήκη της Λισσαβώνας) η καγκελάριος της Γερμανίας φορά το καλύτερο χαμόγελό της και βγάζει selfies με πρόσφυγες.


Δεν τη συγκίνησε το γεγονός πως πολλοί από τους Σύρους που έφτασαν τις τελευταίες μέρες στη Γερμανία κρατούσαν φωτογραφίες της στα χέρια τους, από ευγνωμοσύνη γιατί το γερμανικό κράτος τους δέχτηκε.

Η εικόνα μπορεί να ήταν συγκινητική για τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά η Μέρκελ είχε άλλα πράγματα να σκεφτεί: τη δημοτικότητά της και τις συνεχείς επιθέσεις νεοναζί κατά προσφύγων. Το μόνο σίγουρο είναι πως και η δημοφιλία της τη νοιάζει και δεν θέλει, υπό την ηγεσία της, να γιγαντωθεί (κι άλλο) το ακροδεξιό μόρφωμα.




Έτσι, λίγες μέρες μετά την επίσκεψη της στη Βέρνη και τις selfies με πρόσφυγες, το επανέλαβε στο Βερολίνο, όταν επισκέφτηκε καταυλισμό προσφύγων κοντά στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Με το χαμόγελο στα χείλη, η Μέρκελ δεν είπε όχι σε κανέναν από τους Σύρους πρόσφυγες θέλησαν να βγάλουν φωτογραφία μαζί της. Εκείνοι, το έκαναν από ευγνωμοσύνη. Εκείνη όχι…

Θυμηθείτε το video με την απάντηση στη νεαρή Παλαιστίνια

Φωτογραφίες: Reuters – ΑΠΕ  ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε