Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Οι ταυρομάχοι απαντούν δυναμικά στην απαγόρευση

Οι ταυρομάχοι απαντούν δυναμικά στην απαγόρευση

Ο κόσμος της ταυρομαχίας υπερασπίστηκε την ελευθερία του να παίρνει μέρος σε ταυρομαχίες στην πρώτη ταυρομαχία που έγινε στην Βαρκελόνη, μετά την απόφαση του καταλανικού κοινοβουλίου να τις απαγορεύσει.

“Ζητάμε να γίνεται σεβαστή η ατομική ελευθερία να παίρνουμε μέρος σε ένα θέαμα που αποτελεί έκφραση του πολιτισμού και των παραδόσεών μας”, αναφέρει η διακήρυξη των ταυρομάχων.

Η διακήρυξη αυτή διαβάστηκε σε όλες τις αρένες της Ισπανίας όπου διοργανώθηκαν ταυρομαχίες, και συγκεκριμένα στην Ποντεβέντρα, τη Μαδρίτη και την Σανταντέρ. Θα διαβαστεί επίσης και σε αρένες της Γαλλίας και της Πορτογαλίας και αποτελεί την πρώτη αντίδραση του κόσμου της ταυρομαχίας στην απόφαση του καταλανικού κοινοβουλίου.

Οι καταλανοί βουλευτές ενέκριναν την Τετάρτη, με 68 ψήφους υπέρ και 55 κατά, την απαγόρευση των ταυρομαχιών.

Εξάλλου η πλειοψηφία των Ισπανών (60%) δηλώνει ότι δεν της αρέσουν οι ταυρομαχίες, όμως δηλώνει επίσης (σε ποσοστό 55%) κατά της πρόσφατης απόφασης του καταλανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα El Pais.

Στο ερώτημα “σας αρέσουν οι ταυρομαχίες;”, το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν όχι και μόνο το 37% απάντησε θετικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε σε 500 ανθρώπους λίγο μετά την ανακοίνωση της απαγόρευσής.

Παρόλα αυτά, το 57% των Ισπανών δηλώνει ότι δεν συμφωνεί με την απαγόρευσή τους, σε αντίθεση με το 30% που συμφωνεί.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε