Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές: «Θα πεθάνουμε όλοι»

Οι τελευταίες δραματικές στιγμές: «Θα πεθάνουμε όλοι»

Τους 36 έχει φτάσει πλέον ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά που ξέσπασε σε αποθήκη κτιρίου στο Όκλαντ της Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια ενός πάρτι. Καθώς οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ίσως ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί αφού ακόμη αγνοείται η τύχη 50 ανθρώπων, έρχονται στο φως οι τελευταίες δραματικές στιγμές των θυμάτων.

Πρόκειται για τον πλέον πολύνεκρο απολογισμό από φωτιά στις ΗΠΑ εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια. Τα μηνύματα που έστειλαν στους αγαπημένους τους άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο, το Ghost Ship όπως αποκαλούνταν, όταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ξέσπασε η φωτιά, προκαλούν κόμπο στο στομάχι.

«Θα πεθάνω. Σ’ αγαπώ» έγραψε κάποιος. Και αυτή ήταν η τελευταία επικοινωνία που είχε με τους αγαπημένους του, αποκάλυψε ο Ρέι Κέλι, εκπρόσωπος του γραφείου του Σερίφη στην επαρχία Αλαμέδα.

Η φωτιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα, που τα περισσότερα από τα θύματα δεν κατάφεραν να αντιδράσουν. Άλλοι, προσπάθησαν να προστατεύσουν φίλους και αγαπημένους. «Βρήκαμε ανθρώπους που πέθαναν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου, προστατεύοντας ο ένας τον άλλο, κρατώντας ο ένας τον άλλο», είπε ο Κέλι.

Ανάμεσα στα θύματα οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από το κτίριο είναι και τρεις ξένοι υπήκοοι, από τη Γουατεμάλα, την Κορέα και τη Φινλανδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, sfgate.com, huffingtonpost.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε