Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία

Διαβάστε, όλα όσα έχουν συμβει τις τελευταίες ώρες τόσο όσον αφορά στον απολογισμό της καταστροφής όσο και στο θέμα του πυρηνικού θρίλερ.

– Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει τις 10.000, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ΝΗΚ. Περίπου 2.000 πτώματα εντοπίστηκαν σε δύο παραλίες της περιφέρειας Μιγιάγκι, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

– Η Ιαπωνία δίνει μάχη για να προλάβει μια πυρηνική καταστροφή, μετά την έκρηξη από συγκέντρωση υδρογόνου στον αντιδραστήρα 3 του εργοστασίου της Φουκουσίκα, 240 χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο.

– Η Ηλεκτρική Εταιρία του Τόκιο (TEPCO) ανακοίνωσε πως 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

– Αμερικανικά πλοία και αεροπλάνα που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας απομακρύνθηκαν προσωρινά από τις ιαπωνικές ακτές στον Ειρηνικό εξαιτίας της μικρής διαρροής ραδιενέργειας από το εργοστάσιο.

– Ο πρωθυπουργός Ναότο Καν δήλωσε πως η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο παραμένει ανησυχητική και πως οι αρχές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να περιορίσουν τη ζημιά.

– Νωρίτερα η TEPCO είχε ανακοινώσει πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στην Φουκουσίμα ξεπέρασαν το επίπεδο ασφάλειας, αλλά αυτό δεν αποτελεί “άμεση απειλή” για την δημόσια υγεία.

– Οι αρχές επέβαλαν ζώνη αποκλεισμού ακτίνας 20 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο της Φουκουσίμα και δέκα χιλιομέτρων γύρω από άλλο κοντινό πυρηνικό εργοστάσιο.

– Ισχυροί μετασεισμοί σημειώνονται ακόμα στην πληγείσα περιοχή.

– Περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε όλη την Ιαπωνία και δύο εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

– Ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση μεγαλύτερη του 6%. Το γεν έπεσε απέναντι στο δολάριο. Σημαντική πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Sony Corp και της Toyota Motor.

– Η TEPCO επισήμανε πως οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος θα έχουν επιπτώσεις σε τρία εκατομμύρια πελάτες της, ανάμεσά τους μεγάλες βιομηχανίες, κτίρια και σπίτια.

– Η Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας κατέταξε το επεισόδιο στην βαθμίδα 4 της διεθνούς επταβάθμιας κλίμακας πυρηνικών και ραδιολογικών επεισοδίων, λιγότερο σημαντικό από αυτό του Θρι Μάιλ ‘Αιλαντ (1979 ΗΠΑ – βαθμίδα 5) και του Τσερνόμπιλ (1986 Ουκρανία – βαθμίδα 7).

– Η εταιρία εκτίμησης κινδύνων AIR Worldwide θεωρεί πως οι ζημιές για τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ιαπωνία από τον σεισμό κυμαίνονται από 14,5 ως 34,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε