Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Οι τελευταίες στιγμές των θυμάτων του μακελάρη του Κονέκτικατ – Μαρτυρίες για τον ηρωισμό παιδιών και δασκάλων

Οι τελευταίες στιγμές των θυμάτων του μακελάρη του Κονέκτικατ – Μαρτυρίες για τον ηρωισμό παιδιών και δασκάλων

– Έξι παιδιά προσπάθησαν να ξεφύγουν και ο Ανταμ Λάνζα τα εκτέλεσε
– Τα επτά που έμειναν κρυμένα στην ντουλάπα του σχολείου κατάφεραν να γλιτώσουν
– Η δασκάλα Βικτόρια Σότο θυσιάστηκε μπαίνοντας μπροστά στον μακελάρη για να σώσει τα παιδιά
– Η διευθύντρια Ντον Χόκσπράνγκ και η ψυχολόγος Μαίρη Σέρλακ εκτελέστηκαν επίσης από τον Λάνζα
– Θρήνος στο Νιουταουν του Κονέκτικατ

Νεα στοιχεία μέσα από τις μαρτυρίες όσων κατάφεραν να επιβιώσουν από τον εφιάλτη του δημοτικού σχολείου Sandy Hook  στο Νιουταουν του Κονέκτικατ, έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν τις στιγμές αγωνίας που έζησαν παιδιά και δασκάλες από την εισβολή του μακελάρη Άνταμ Λάνζα και μετά.

Έξι από τα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τον 20χρονο Ανταμ Λάνζα, πέθαναν προσπαθώντας να ξεφύγουν από αυτόν.

Τα παιδιά, ήταν κρυμμένα σε μια ντουλάπα από την δασκάλα τους, την Βικτόρια Σότο. Τα είχε κρύψει εκεί με το που ακούστηαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στο σχολείο.

Όταν ο Λάνζα μπήκε στην αίθουσα της Σότο ψάχνοντας για τα παιδιά, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την 27χρονη Βικτόρια Σότο η οποία προσπάθησε να τον παραπλανήσει λέγοντάς του ότι τα παιδιά ήταν στο αμφιθέατρο στην άλλη πλευρά του κτιρίου. Όμως, την ώρα που του έλεγε αυτά, ξαφνικά άνοιξε η ντουλάπα και 6 από αυτά άρχισαν να τρέχουν προσπαθώντας να ξεφύγουν.

Η ΗΡΩΙΚΗ ΔΑΣΚΑΛΑ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΣΟΤΟ

Τότε, ο μακελάρης, δεν δίστασε να τα πυροβολήσει και εκείνα και την δασκάλα και μια βοηθό της.

Τα άλλα 7 παιδιά που βρίσκονταν μέσα στην ντουλάπα, έμειναν εκεί και τρομοκρατημένα περίμεναν να έρθει κάποιος να τα σώσει!

Ο Νηλ Χέσλιν, είπε στην εφημερίδα New York Post ότι ο γιος του, ο Τζέσε Λιούις ήταν ένα από τα παιδιά που προσπάθησαν να ξεφύγουν και εκτελέστηκαν από τον Λάνζα.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΖΕΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ...

“Μακάρι το παιδίμου να έμενε μέσα στην ντουλάπα. Αλλά έτσι ήταν ο Τζέσε. Το βλέπω μπροστά στα μάτια μου τώρα που σας μιλάω να παίρνει την επιλογή να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια. Ο γιος μου πέθανε. Κι εγώ θα πέθαινα αν ήμουν στην θέση του”, είπε ο τραγικός πατέρας και πρόσθεσε: “Ο Τζέσε μεγάλωσε σε φάρμα. ¨ηταν σκληρός. Ο μικρούλης μου ήταν σίγουρο ότι θα προσπαθούσε να ξεφύγει από τον δολοφόνο.”

Η Βικτόρια Σότο ήταν πολύ δημοφιλής δασκάλα. Παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ μικρή στην ηλικία, ήταν σεβαστή και έδειξε όλο της το μεγαλείο και την αγάπη της μπαίνοντας μπροστά στις σφαίρες για να σώσει τα παιδιά της.

“Την βρήκαν πεσμένη πάνω στα νεκρά κορμάκια των παιδιών με τα χέρια ανοιχτά σα να προσπαθούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να τα προστατεύσει”, είπε μετά την ενημέρωση από την αστυνομία ένας από τους συγγενείς της.

Συνολικά 4 δασκάλες έπεσαν νεκρές από τα πυρά του Ανταμ Λάνζα στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook.

Οι άλλες τρεις δασκάλες, η 47χρονη Ντον Χοκσπρανγκ, η ψυχολόγος Μαίρη Σέρλακ 56 ετών και η Λωρέν Ρουσό 30 ετών αντιμετωπίζονται πλέον ως ηρωίδες.

Όταν ο Λάνζα άρχισε να γαζώνει το σχολείο κάποιοι από τους δασκάλους κρύφτηκαν κάτω από γραφεία και τραπέζια για να σωθούν, αλλά η Χοκσπρανγκ και η Σέρλακ δεν δίστασαν λεπτό.

Έτρεξαν στον διάδρομο για να αντιμετωπίσουν τον δολοφόνο.

Η Νταϊάν Ντέϊ, δασκάλα κι εκείνη στο σχολείο, δήλωσε στην Wall Street Journal ότι την ώρα της εισβολής του Λάνζα ήταν σε μια σύσκεψη μαζί με τις δυο ηρωικές δασκάλες. Κι ενώ όλοι κρύφτηκαν, εκείνες βγήκαν να τον αντιμετωπίσουν.

“Ακούσαμε για περίπου 5 λεπτά να μιλάνε μαζί του”, διηγείται η Ντέϊ, “και στην συνέχεια άρχισαν οι πυροβολισμοί και πάλι.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνωμοσία ή σύμπτωση; Το σχολείο του μακελειού στο Κονέκτικατ αναφερόταν στην τελευταία ταινία του Batman (VIDEO)

Κι όμως! Κοριτσάκι 6,5 ετών προσποιήθηκε ότι ήταν νεκρό την ώρα που ο μακελάρης του Κονέκτικατ Ανταμ Λάνζα εκτελούσε δίπλα του τους συμμαθητές του!

Άρχισε να πυροβολεί σε νοσοκομείο – Ήθελε να μιμηθεί το μακελειό στο Κονέκτικατ

Αυτή είναι η γυναίκα που όπλισε το χέρι του μακελάρη του Κονέκτικατ – Η μητέρα του Ανταμ Λάνζα τον ώθησε στο αιματοκύλισμα μιας ολόκληρης τάξης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε