Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Οι τελευταίες του στιγμές! Συγκλονιστικό βίντεο από τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι τελευταίες του στιγμές! Συγκλονιστικό βίντεο από τη δολοφονία του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου στην Κουάλα Λουμπούρ κατέγραψαν τη στιγμή της δολοφονίας του ετεροθαλούς αδερφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο συγκλονιστικό βίντεο φαίνεται να ψεκάζουν με δηλητήριο το πρόσωπο τον Κιμ Γιονγκ-ναμ στιγμές πριν πέσει νεκρός στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας. Μια γυναίκα τον αρπάζει και τον κρατά ενώ μια άλλη του ψεκάζει τοξική ουσία στο πρόσωπο. 

Αργότερα ο Κιμ Γιονγκ-ναμ φαίνεται να ενημερώνει τους φρουρούς ασφαλείας πως τον ψέκασαν στο πρόσωπο. Ο ετεροθαλής αδερφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, που συχνά μιλούσε ενάντια στο καθεστώς του, βρέθηκε λίγο αργότερα νεκρός στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας.

Οι μαλαισιανές αρχές συνέλαβαν έναν Βορειοκορεάτη χημικό εμπειρογνώμονα για τη δολοφονία του. Ο 47χρονος Ri Jong-chol, που σπούδασε ιατρική και χημεία στην Pyongjang, συνελήφθη στην Κουάλα Λουμπούρ για τη δολοφονία του. Ψάχνουν επίσης 4 Βορειοκορεάτες που πέταξαν από την Κουάλα Λουμπούρ την ημέρα της δολοφονίας του. Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι ήταν μέλη της ομάδας που είχε σταλεί για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ με εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τουλάχιστον τρεις από τους ύποπτους Βορειοκορεάτες, που καταζητούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ φέρονται να πέταξαν από την Τζακάρτα στο Ντουμπάι, το βράδυ της ημέρες που διαπράχθηκε η δολοφονία, σύμφωνα με αξιωματούχο των αρμόδιων υπηρεσιών ελέγχου στην Ινδονησία.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν συλλάβει τέσσερα άτομα για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-ναμ που πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε με ταχείας δράσης υγρό δηλητήριο.

 

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγινε στο πτώμα του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αναμένεται να δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Μαλαισίας. Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδας στην Κουάλα Λουμπούρ.

“Μιλάμε για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ώστε να ολοκληρωθεί μία νεκροψία και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματά της,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Σαμπραμάνιαν Σαθασίβαμ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσιοποίηση του αναφερόμενου αποτελέσματος.

Αξιωματούχοι από τη Βόρεια Κορέα προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διενέργεια της νεκροψίας από τις αρχές της Μαλαισίας, ζητώντας την άμεση μεταφορά της σορού του Κιμ Γιονγκ Ναμ στη Βόρεια Κορέα.

Πηγή: Dailymail, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε