Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση στην Wikipedia

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε άλλη μια καταστολή της ελευθερίας του λόγου στο ίντερνετ μπλοκάροντας σήμερα την πρόσβαση στην online εγκυκλοπαίδεια Wikipedia, ανακοίνωσε ένας οργανισμός επιτρήρησης του ίντερνετ.

Το μπλοκάρισμα του ιστότοπου της Wikipedia σε όλες τις γλώσσες εντοπίσθηκε σήμερα στις 8:00 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε στον ιστότοπό του ο οργανισμός επιτήρησης του Ίντερνετ Turkey Blocks.
«Το γεγονός ότι ο ιστότοπος δεν είναι πλέον διαθέσιμος οφείλεται σε ιντερνετικά φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην Τουρκία για να λογοκρίνεται περιεχόμενο», πρόσθεσε.
Οργανισμοί επιτήρησης του Ίντερνετ έχουν κατηγορήσει την Τουρκία ότι μπλοκάρει την πρόσβαση σε ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι Twitter και Facebook, ιδιαίτερα έπειτα από επιθέσεις μαχητών.
Η κυβέρνηση έχει στο παρελθόν αρνηθεί ότι μπλοκάρει το Ίντερνετ, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα πέφτει λόγω μεγάλης χρήσης έπειτα από μείζονα γεγονότα.
Ωστόσο τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε οργανισμούς παρακολούθησης του Ίντερνετ υποστηρίζουν πως τα μπλακάουτ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εσκεμμένα και έχουν εν μέρει στόχο να σταματήσουν τη διάδοση προπαγάνδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε