Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι τζιχαντιστές απειλούν με επίθεση στη Νέα Υόρκη – Νέο video

Οι τζιχαντιστές απειλούν με επίθεση στη Νέα Υόρκη – Νέο video

Λίγες μέρες μετά το video όπου απειλούσαν ότι ο επόμενος στόχος τους μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι θα είναι η Ουάσινγκτον, τώρα, με νέο video, οι τζιχαντιστές του ISIS απειλούν να τινάξουν στον αέρα την Time Square της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για ακόμη ένα προπαγανδιστικό video που δίνει στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος. Είναι και αυτή τη φορά γυρισμένο με… χολιγουντιανές προδιαγραφές, γαλλική μουσική να παίζει στο βάρος, σε μια υπενθύμιση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία και εικόνες από την Times Square αλλά και την Herald Square της Νέας Υόρκης.

Δείχνει πως προετοιμάζεται ένας βομβιστής αυτοκτονίας: με απόλυτη ηρεμία συναρμολογεί τον εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίο φορά γύρω από τη μέση του. Και στη συνέχεια το video τον δείχνει να φτάνει στην πιο ξακουστή πλατεία της Νέας Υόρκης, την ώρα που είναι γεμάτη από κόσμο, με σκοπό να ανατιναχθεί! Τον δείχνει μάλιστα να κρατά στα χέρια του τον πυροκροτητή και να τραβά την περόνη!

Στο video υπάρχουν επίσης εικόνες από τις επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι αλλά και από ομιλία του Φρανσουά Ολάντ, που διαμηνύει πως θα επιτεθεί στον ISIS μετά το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι το video δεν είναι καινούργιο, ούτε και αποτελεί ευθεία απειλή για τη Νέα Υόρκη. Όπως τόνισαν αμερικανικές πηγές, οι αρχές είναι ήδη σε αυξημένο επίπεδο επαγρύπνησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε