Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι υπόγειες σήραγγες των τζιχαντιστών – Ανακάλυψαν δίκτυο διαφυγής τους στο Ιράκ (ΦΩΤΟ)

Οι υπόγειες σήραγγες των τζιχαντιστών – Ανακάλυψαν δίκτυο διαφυγής τους στο Ιράκ (ΦΩΤΟ)

Μετά την κατάληψη της πόλης Sinjar στο Ιράκ από κουρδικές δυνάμεις ανακαλύφθηκε το μυστικό υπόγειο δίκτυο σηράγγων των τζιχαντιστών. Οι τζιχαντιστές είχαν δημιουργήσει το υπόγειο δίκτυο για να αποφεύγουν τις αεροπορικές επιδρομές.

Οι σήραγγες ανακαλύφθηκαν από τις κουρδικές δυνάμεις όταν οι Peshmerga κατάφεραν να καταλάβουν εκ νέου την πόλη Sinjar τον περασμένο Δεκέμβριο. Ορισμένες σήραγγες είχαν 30 πόδια βάθος, επιτρέποντας στους μαχητές του ISIS να κρύβονται και να ξεφεύγουν από αεροπορικές επιδρομές.

Αν και ήρθαν στο φως 70 σήραγγες, κουρδικές και ιρανικές δυνάμεις ανησυχούν ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες που μπορεί να έχουν κατασκευαστεί σε άλλα μέρη στην πόλη. “Υπάρχει μια σήραγγα κάτω από κάθε σοκάκι, δρόμο κα δημόσιο κτίριο που παραμένει ανέπαφο”, δήλωσε ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της Sinjar στους International Business Times. Επισήμανε ότι οι τζιχαντιστές έχουν σκάψει την πόλη σε τέτοιο βαθμό που κατέστρεψαν την υποδομή της Sinjar.

Τα τούνελ παραμένουν επισφαλή, καθώς σε τμήματα του λαβυρίνθου μπορεί να έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικά. Οι στρατιώτες εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν πως οι τζιχαντιστές είχαν καταφέρει να έχουν και ηλεκτρική ενέργεια στις υπόγειες σήραγγες.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε