Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Οικογενειακή τραγωδία: γιος σκοτώνει τη μητέρα του με ρόπαλο του μπέιζμπολ

«Μπορούσα να δω τον εγκέφαλό της» είπε ατάραχος ο 15χρονος δευτερόλεπτα αφότου δολοφόνησε τη μητέρα του.

Ήταν ο τραγικό επίλογος σε ένα οικογενειακό δράμα. Ο 15χρονος Τζέιμς Γκέθεν δε μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το θάνατο του πατέρα του από καρκίνο, το Δεκέμβριο του 2009, οκτώ μήνες πριν το φονικό. Είχε μάλιστα προσπαθήσει να πέσει μέσα στον τάφο του!

Κι όταν η μητέρα του ανακοίνωσε μέσω Facebook την απόφασή της να αρραβωνιαστεί έναν άλλον άνδρα, ο νεαρός δε δίστασε να τη σκοτώσει. Και αφού το έκανε, είπε ατάραχος στη 16χρονη αδερφή του, που ξύπνησε από τις φωνές: «δε με πειράζει. Ελπίζω να έχει πεθάνει».

Τα χτυπήματα ήταν επανειλημμένα και το θύμα ξεψύχησε ακαριαία.
Στη συνέχεια, βγήκε από το σπίτι της οικογένειας και είπε σε έναν γείτονα τι είχε κάνει. «Χτύπησα τη μαμά μου στο κεφάλι με ένα ρόπαλο και μπορούσα να δω τον εγκέφαλό της και τα πάντα», του είπε.

Ο νεαρός είχε επιθετική συμπεριφορά και έπασχε από σειρά ψυχικών προβλημάτων, που πιστεύεται ότι απέκτησε μετά τη μηνιγγίτιδα που έπαθε όταν ήταν μωρό, σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης. Και η κατάσταση στο σπίτι δεν τον βοήθησε να τα ξεπεράσει.

Είχε επιθετική, σεξουαλική, συμπεριφορά προς τα κορίτσια, είχε αποβληθεί από το σχολείο γιατί έμπλεκε σε καυγάδες με άλλους μαθητές και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Είχε μάλιστα προσπαθήσει να στραγγαλίσει έναν συμμαθητή του με κορδόνι παπουτσιών!

Οι ψυχίατροι που τον εξέτασαν, στο πλαίσιο της δίκης του, τον έκριναν «ιδιαίτερα επικίνδυνο». Εκείνος δήλωσε ένοχος για ανθρωποκτονία, επικαλούμενος το ελαφρυντικό της μειωμένης ευθύνης. Ο δικαστής αποφάσισε τη φυλάκισή του για αόριστο διάστημα, με ελάχιστη περίοδο παραμονής τα πέντε χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε