Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Οικολογικό αντικουνουπικό από … νυχτερίδες !

Οικολογικό αντικουνουπικό από … νυχτερίδες !

Προκειµένου να σωθούν,  από το βάσανο των κουνουπιών,  βρήκαν την πλέον πρωτοποριακή οικολογική μέθοδο!  

Σε ένα από τα πλέον παρεξηγηµένα πλάσµατα της φύσης,  στρέφονται οι Ιταλοί προκειµένου να σωθούν από το βάσανο των κουνουπιών κατά τους καλοκαιρινούς µήνες. 

Θραύση κάνουν οι τεχνητές φωλιές νυχτερίδων, καθώς ο κόσµος προσπαθεί να ενθαρρύνει αυτά τα µικρά θηλαστικά, καθένα από τα οποία τρώει τη νύχτα έως και 10.000 έντοµα, από τα οποία περίπου 2.000 κουνούπια, να εγκατασταθούν κοντά στα σπίτια τους και να τους γλιτώσουν από τα ξάγρυπνα βράδια. 

Αλυσίδα σούπερ µάρκετ  ανακοίνωσε  πως, όταν άρχισε να διαθέτει στα 160 καταστήµατά της,  τεχνητές φωλιές νυχτερίδων, προς 30 ευρώ εκάστη, έχει πουλήσει περισσότερα από 12.000 κοµµάτια σε λίγες ημέρες!

Τεχνητές φωλιές εγκαθιστούν κατά δεκάδες και οι Δήµοι της Μοδένας, της Ρώµης, της Βενετίας, του Τρεβίζο, µε την ελπίδα να ανακόψουν έτσι την επίθεση του κουνουπιού τίγρη που τροµοκρατεί τα τελευταία 20 χρόνια, από όταν εµφανίστηκε απρόσκλητο εκ Νοτιοανατολικής Ασίας, τους Ιταλούς, έχοντας ήδη µολύνει εκατοντάδες ανθρώπους µε τον επικίνδυνο πυρετό chikungunya.

Οι ειδικοί δείχνουν να επιβραβεύουν τις προσπάθειες αυτές. 
Ο Ιταλός ζωολόγος και ειδικός στη συµπεριφορά των ζώων Ντανίλο Μαϊνάρντι, χαιρέτισε τον σεβασµό προς τις νυχτερίδες ως έναν αβλαβή και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο προστασίας από τα κουνούπια. 

Με τη βοήθεια των νυχτερίδων, συνοµολόγησε ο Πάολο Ανιέλι, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλωρεντίας, ο κόσµος µπορεί να απαλλαγεί από τα χηµικά εντοµοκτόνα που είναι, πέρα από τα κουνούπια, εν δυνάµει επικίνδυνα για τις µέλισσες και τις πεταλούδες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε