Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

“Οικονομικό μενού” για βουλευτές γιατί.. ακρίβυνε το εστιατόριο της βουλής!

“Οικονομικό μενού” για τους ιταλούς γερουσιαστές από εστιατόριο μετά την αύξηση των τιμών του εστιατορίου της ιταλικής βουλής…

 Τα μέλη της ιταλικής γερουσίας κατάφεραν να κλείσουν συμφωνία με εστιατόριο της Ρώμης, που θα τους εγγυάται ειδικό μενού, σε συμφέρουσα τιμή, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα της Ρώμης >.

    Το εστιατόριο βρίσκεται κοντά στην ιστορική Πιάτσα Ναβόνα και θα προσφέρει στους ιταλούς γερουσιαστές, που θα πρέπει να δείχνουν την επαγγελματική τους ταυτότητα, συγκεκριμένο μενού με τρία ζεστά ορεκτικά, ένα πιάτο μακαρόνια με θαλασσινά, κρασί, εμφιαλωμένο νερό και καφέ εσπρέσσο, έναντι είκοσι ευρώ.

    Η νέα αυτή “συμφωνία”, προέκυψε μετά τις αυξήσεις του τιμοκαταλόγου του εσωτερικού εστιατορίου της γερουσίας, το οποίο, μέχρι το περασμένο Φθινόπωρο, πρόσφερε εδέσματα σε κρέας και ψάρι, σε τιμές υπερβολικά χαμηλές-αρχίζοντας από δυο ευρώ – και, τον Νοέμβριο, αναγκάσθηκε να προσαρμοσθεί στον μέσο όρο της ελεύθερης αγοράς.

    “Αγαπητοί φίλοι , έπειτα από σχετική έρευνα ζήτησα από τα εστιατόρια που βρίσκονται κοντά στον χώρο εργασίας μας, να μας υποβάλλουν τις προσφορές τους για το κόστος του μεσημεριανού φαγητού. Σας παραθέτω, λοιπόν, την πιο συμφέρουσα, πιστεύοντας ότι θα εκτιμήσετε την όλη προσπάθεια”, έγραψε στους συναδέλφους του, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ο κεντροδεξιός γερουσιαστής Βαλέριο Καράρα.

    “Στη Ρώμη πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά έξοδα. Το να πληρώνουμε, πλέον, πενήντα ευρώ για να μπορούμε να τρώμε μέσα στη γερουσία, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο, ακόμη και για μας που κερδίζουμε αρκετά χρήματα. Ζητήσαμε ποιοτικές και συμφέρουσες προσφορές από τα εστιατόρια του κέντρου και νομίζω ότι είναι καλό για όλους”, προσθέτει ο Καράρα.

    Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το παράδειγμα των “ειδικών γαστρονομικών συμβάσεων” των ιταλών γερουσιαστών πρόκειται να ακολουθήσουν σύντομα και οι βουλευτές του ιταλικού κοινοβουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε