Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Οκτώ νεκροί και 16 τραυματίες στο Ιράκ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο στρατιώτες, σκοτώθηκαν και 16 άλλοι τραυματίστηκαν χθες Σάββατο σε διάφορες επιθέσεις στην επικράτεια του Ιράκ, κυρίως στην πόλη και στην περιοχή της Μοσούλης.

Οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα κοντά σε σημείο ελέγχου των ένοπλων δυνάμεων στην περιοχή Άμπου Γκράιμπ, στην δυτική Βαγδάτη.

Στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων σε σπίτι στη συνοικία Μπαμπ αλ Μπέιντ, στο κέντρο της πόλης.

Ένας ένοπλος σκοτώθηκε κι άλλος ένας τραυματίστηκε όταν βόμβα που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εξερράγη στην δυτική Μοσούλη. Ενώ ένα παιδί τραυματίστηκε από άλλη έκρηξη βόμβας.

Επίσης στην Μοσούλη η αστυνομία ανακάλυψε τη σορό μιας γυναίκας. Οι αρχές δεν αποκλείουν να αυτοκτόνησε.

Η Μοσούλη παραμένει μια περιοχή όπου ζουν άνθρωποι από διαφορετικές εθνικές ομάδες και με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, και επίσης παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη–αντάρτες συνεχίζουν να εξαπολύσουν σχεδόν καθημερινές επιθέσεις, παρότι οι αρχές λένε ότι έχουν συλλάβει εκατοντάδες άτομα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε