Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ολα πάνε κατ’ ευχήν στη Λιβύη! Τάδε έφη Σίλβιο…

Ολα πάνε κατ’ ευχήν στη Λιβύη! Τάδε έφη Σίλβιο…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα, ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι πλήρως ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης.

  “Πετύχαμε όχι μόνον τον πλήρη συντονισμό του NATO σε όλες τις επιχειρήσεις της αποστολής, αλλά και την ακριβή εφαρμογή του ψηφίσματος του ΟΗΕ. Η Συμμαχία δραστηριοποιείται προς υπεράσπιση του άμαχου πληθυσμού, η Ιταλία δεν μετέχει σε πόλεμο και ούτε εννοεί να το πράξει”, δήλωσε ο “Καβαλιέρε” στην εφημερίδα.

Ο ιταλός πρωθυπουργός, πρόσθεσε επίσης: “καταβάλλουμε όλοι προσπάθεια ώστε να πετύχουμε από τον Καντάφι κατάπαυση του πυρός. Η λήξη των εχθροπραξιών από μέρος του Συνταγματάρχη είναι προϋπόθεση για κάθε διαμεσολάβηση. Στην συνέχεια θα αρχίσει η φάση της διπλωματίας”. Σήμερα το ιταλικό κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει “πράσινο φως” στην συμμετοχή της χώρας στην διεθνή αποστολή “Αυγή της Οδύσσειας”.

Στα κύρια σημεία του κειμένου που κατέθεσε η συμπολίτευση η καταβολή προσπάθειας για κατάπαυση του πυρός, ο ρόλος συντονισμού του Νάτο στις επιχειρήσεις, η προσπάθεια να δοθεί συνέχεια στις συμφωνίες ενεργειακού χαρακτήρα με την Λιβύη και η πρόληψη και αντιμετώπιση των μεταναστευτικών κυμάτων. Με τον τρόπο αυτό ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατάφερε, τελικά, να κάμψει τις αντιρρήσεις της Λέγκα του Βορρά, ενώ, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, σε περίπτωση πραγματικής κατάπαυσης του πυρός, δεν αποκλείεται να αναπτυχθεί διπλωματική πρωτοβουλία του ίδιου του ιταλού πρωθυπουργού, για απευθείας διάλογο με τον Καντάφι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε