Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Όλα βάσει σχεδίου! – Ο μακελάρης σχεδίαζε δεύτερο χτύπημα μετά την… απόδρασή του!

ΦΩΤΟ REUTERS

Έτοιμος να ζήσει το δικό του… Prison Break, ο μακελάρης της Νορβηγίας αποκαλύπτει στο 1500 σελίδων μανιφέστο του ότι ετοίμαζε και δεύτερο κύμα επιθέσεων.

Κάθε αποκάλυψη για τον Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ είναι πιο συγκλονιστική από την προηγούμενη. Ο άνθρωπος που θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή των Ναΐτών Ιπποτών και αιματοκύλισε τη χώρα του, είχε περιγράψει στο μανιφέστο των 1.500 σελίδων που δημοσίευσε στο internet λεπτά πριν τις επιθέσεις της Παρασκευής, πως σχεδίαζε και μια δεύτερη επίθεση και μάλιστα αφού θα αποδράσει από τη φυλακή.

Το μανιφέστο του Μπρέιβικ αποτελεί «εργαλείο» στα χέρια των αστυνομικών αρχών. «Ξεφυλλίζοντάς» το, οι αστυνομικοί αποκάλυψαν τις σκέψεις του μακελάρη: περιγράφει λεπτομερώς έναν εξοπλισμό διάσωσης, ο οποίος περιλαμβάνει όπλα, πυρομαχικά, τρόφιμα, διεγερτικά και μετρητά και θα τον βοηθήσει σε περίπτωση απόδραση αλλά και το ενδεχόμενο μιας ακόμη επίθεσης.

«Σε ένα σενάριο όπου κάποιος μπορεί να αποδράσει από τη φυλακή, αυτός ο εξοπλισμός θα του επιτρέψει να εκτελέσει και μια δεύτερη επίθεση», αναφέρει. Και ποια θα ήταν αυτή η δεύτερη επίθεσή του; Ο Μπρέιβικ δε διστάζει να δώσει λεπτομέρειες!

Στόχος του θα ήταν πολιτικοί που έχουν ανοιχτά ταχθεί υπέρ των μουσουλμάνων. Ο μόνος τρόπος να βγουν αυτοί οι «3-5 προδότες» όπως τους χαρακτηρίζει, θα μπορούσαν να βγουν από τη θανατική λίστα του Μπρέιβικ, είναι να αποκηρύξουν τη στήριξη τους στους μετανάστες.

Η δεύτερη επίθεση του Μπρέιβικ θα γινόταν σε 10-20 «ελκυστικούς στόχους», που σύμφωνα με το μανιφέστο, είναι φυλάσσονται όλοι από την αστυνομία.

Ο 32χρονος σημειώνει ότι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί και δικαστικοί θα πρέπει να «κοιτάξουν στην άλλη πλευρά», δηλαδή να αγνοήσουν τα εγκλήματά του ώστε «να στηρίξουν τον Ιππότη στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια ήσυχη κοινωνία, όπου οι Νορβηγοί δε θα υποφέρουν ή θα ελέγχονται από το Ισλάμ»!

Η αστυνομία προσπαθεί να διαπιστώσει αν οι πληροφορίες αυτές μπορούν να αποδειχθούν. Ειδική ομάδα έχει συσταθεί για να διαβάσει το μανιφέστο. Στόχος είναι να προσδιοριστούν τα άτομα που «φωτογραφίζει» ο Μπρέιβικ και να ψάξουν αν υπάρχουν άλλοι στόχοι για βομβιστικές επιθέσεις.

Έστειλε το μανιφέστο με e-mail σε 250 Βρετανούς

Μιάμιση ώρα πριν ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό στο κυβερνητικό κτίριο στο Όσλο, ο Μπρέιβικ είχε στείλει με e-mail το μανιφέστο του σε 250 Βρετανούς, αποκαλύπτει η Daily Telegraph. Υπέγραψε το μήνυμα ως Άντριου Μπέργουικ και επισύναψε και το βίντεο που είχε ανεβάσει στο YouTube.

Αποκάλεσε κάθε αποδέκτη του e-mail «δυτικοευρωπαϊε πατριώτη» και έγραψε: «αυτό είναι ένα δώρο για σένα. Σου ζητώ να περάσεις αυτό το βιβλίο σε όλους όσους ξέρεις».
Συνολικά, ο Μπρέιβικ έστειλε το μανιφέστο του σε 1003 άτομα, μεταξύ τους και ο Βέλγος ακροδεξιός πολιτικός, Τάνγκαϊς Βάϊς.

Έρευνες στην Πολώνια

Στο μανιφέστο του ο Μπρέιβικ αναφέρει ότι τον Δεκέμβριο του 2010 είχε αγοράσει από την Πολωνία 300 γραμμάρια νιτρικού νατρίου προς 10 ευρώ και στη συνέχεια 150 κιλά σκόνης αλουμινίου προς 2.000 ευρώ. Όμως τον Μάρτιο παραπονέθηκε ότι δεν του έχουν παραδοθεί όλες οι ποσότητες.

Η εισαγγελία της Βροσλάου έχει αρχίσει έρευνα για τις συναλλαγές του 32χρονου. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Κέτεν, που ειδικεύεται στην πώληση χημικών ουσιών και έχει την έδρα της στη Βροσλάου, το όνομα του οποίου αναφέρεται στο μανιφέστο, έχει ήδη ανακριθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το κυβερνητικό κτίριο στο ‘Οσλο δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη!

Αυτή είναι η φυλακή που θα οδηγηθεί ο μακελάρης – Χλιδή και πολυτέλεια για τον παρανοϊκό δολοφόνο!

Ο μακελάρης “καλλιεργούσε” βόμβες – Ζητάει να μάθει πόσους σκότωσε!

Σάρκα και οστά παίρνουν τα θύματα του μακελάρη  Μόνος του έδρασε ο μακελάρης – Ετσι κάνουν οι μαζικοί δολοφόνοι, λέει η αστυνομία

Ποιος είναι ο Έλληνας σύνδεσμος του μακελάρη της Νορβηγίας;

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε