Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ολάντ: «Δε θα μας πει η Μέρκελ ποιον θα ψηφίσουν οι Γάλλοι!»

Ολάντ: «Δε θα μας πει η Μέρκελ ποιον θα ψηφίσουν οι Γάλλοι!»

Έχει δώσει γραμμή η Άνγκελα Μέρκελ σε Ευρωπαίους ηγέτες να… σνομπάρουν τον Φρανσουά Όλαντ; Το Βερολίνο διαψεύδει το δημοσίευμα του Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό αποκάλυψε ότι η Άνγκελα Μέρκελ έχει πείσει τους πρωθυπουργός της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Βρετανίας να μη συναντήσουν τον Γάλλο υποψήφιο των Σοσιαλιστών, προτιμώντας την επανεκλογή του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας.

Από τον Δεκέμβριο, ο Όλαντ έχει ταξιδέψει σε Ρώμη, Βερολίνο και Λονδίνο, αλλά δε συναντήθηκε με κανέναν από τους ηγέτες Ιταλίας, Γερμανίας και Βρετανίας.

«Κάθε αρχηγός ευρωπαϊκής κυβέρνησης επιλέγει ο ίδιος εάν και πώς θα δεχθεί τον Ολάντ. Στη Γερμανία, δεν υπάρχει προς το παρόν κανένα προγραμματισμένο ραντεβού με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ» δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«Δεν είναι οι ευρωπαίοι ηγέτες, τους οποίους εξάλλου σέβομαι, οι οποίοι θα βαρύνουν στην απόφαση του γαλλικού λαού», δήλωσε από την πλευρά του ο Ολάντ στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

«Είμαστε ένα μεγάλο έθνος, μια μεγάλη χώρα που δεν θα του υπαγορεύσουν την επιλογή του αρχηγοί φίλων κυβερνήσεων και κρατών. Παρόλο που παραδέχομαι ότι θα είναι εταίροι μου, εάν γίνω πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι θα προσπαθήσω να τους πείσω να προσθέσουν μια αναπτυξιακή διάσταση στις ευρωπαϊκές συνθήκες», τόνισε ο Ολάντ.

Αντιδρώντας στη διάψευση του Βερολίνου ο Ολάντ τόνισε ότι έχει την εντύπωση ότι «η στάση της Μέρκελ, η οποία υποστηρίζει το Νικολά Σαρκοζί, προκαλεί συζητήσεις ακόμα και στους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Μέρκελ και οι… φίλοι της κατά του Όλαντ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε