Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολάντ: Επιμένει στο 75% φορολόγηση χωρίς καμία εξαίρεση

Ολάντ: Επιμένει στο 75% φορολόγηση χωρίς καμία εξαίρεση

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε σήμερα από την τηλεόραση πως δεν θα υπάρξουν “εξαιρέσεις” για τα εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα υπόκεινται σε φορολόγηση 75%. 

Πρόσθεσε επίσης πως αυτή η διάταξη αναμένεται να διαρκέσει για δύο χρόνια.

“Όχι, δεν θα υπάρξει εξαίρεση”, απάντησε ο πρόεδρος σε ερώτηση κατά πόσον θα υπάρξουν εξαιρέσεις για τους καλλιτέχνες ή τους ποδοσφαιριστές, καθώς το ποσοστό 75% προκάλεσε πολεμική. Πρόσθεσε πως η διάταξη θα είναι εξαιρετική επίσης στο χρόνο, παίρνοντας θέση στην “ατζέντα ανόρθωσης” μέσα σε δύο χρόνια την οποία έχει ορίσει.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε σήμερα πως το 2013 δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ΄ό,τι το 2012 και είπε πως δέκα δισεκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις για να κλείσει ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους.

“Δεν θα δαπανήσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω το 2013 απ΄ό,τι το 2012”, είπε ο Ολάντ στο τηλεοπτικό κανάλι TF1. Εξήγησε πως από τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για να κλείσει ο προϋπολογισμός, “δέκα εκατομμύρια ευρώ θα προέλθουν από εξοικονομήσεις”, άλλα δέκα από μεγάλες επιχειρήσεις και ακόμη δέκα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το σχέδιο νόμου των δημοσιονομικών για το 2013 θα καταρτιστεί σε συνάρτηση με μια πρόβλεψη “ρεαλιστικής” ανάπτυξης, δηλαδή “χωρίς αμφιβολία 0,8%”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απειλούν με “φορολογική έξοδο” οι μεγαλοεπιχειρηματίες στη Γαλλία – Ο “Louis Vuitton” ζήτησε βελγική υπηκοότητα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε