Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ολάντ: Κανείς δεν θα γλιτώσει από την κρίση!

Ολάντ: Κανείς δεν θα γλιτώσει από την κρίση!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.08.2012 | 15:31

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι το καθήκον του είναι να πει την αλήθεια στους Γάλλους, η οποία είναι ότι η σημερινή οικονομική κρίση είναι "εξαιρετικής σοβαρότητας" και δεν θα γλιτώσει από αυτήν καμία χώρα.

"Το καθήκον μου είναι να πω την αλήθεια στους Γάλλους. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κρίσης εξαιρετικής σοβαρότητας, μιας μακράς κρίσης, η οποία διαρκεί ήδη περισσότερα από τέσσερα χρόνια και από την οποία καμία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, ακόμη και τις αναδυόμενες, δεν είναι δυνατό εφεξής να γλιτώσει", δήλωσε σε ομιλία του στο Σαλόν-εν-Σαμπάν, στην ανατολική Γαλλία.

"Η ανάπτυξη επιβραδύνεται παντού και οι τιμές των πρώτων υλών, των δημητριακών λόγω επίσης κλιματικών αιτιών, όπως και κερδοσκοπικών, αλλά και του πετρελαίου" αυξάνονται σημαντικά, σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Δεν θα επανέλθω στις χθεσινές και τις προχθεσινές ευθύνες", πρόσθεσε ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, αναφερόμενος στην πολιτική του δεξιού προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί.

"Πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για να κρίνουμε το παρελθόν, αλλά μόνον για να δράσουμε ήδη από σήμερα ώστε να προετοιμάσουμε το μέλλον", επέμεινε ο Ολάντ, υπογραμμίζοντας ότι πήρε τα ηνία της χώρας το Μάιο "έχοντας απόλυτη επίγνωση της υπόθεσης".

Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι ο Ολάντ θα εκφωνούσε μια "σημαντική" ομιλία, η οποία θα ήταν μια "τοποθέτηση, σε ένα δύσκολο διεθνές οικονομικό πλαίσιο".

Στο πλαίσιο της επιδεινούμενης κρίσης, η δημοτικότητα του Ολάντ έχει σημειώσει σημαντική πτώση. Ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε το όριο των 3 εκατομμυρίων τον Αύγουστο και πολλοί είτε πρόσκεινται στη δεξιά είτε στην αριστερά, πιέζουν την κυβέρνηση να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανακοινώθηκε έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

   Διαδώστε αυτό το άρθρο