Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Όλι Ρεν: Από ποδοσφαιριστής… Επίτροπος

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Όλι Ρεν είναι ένα πρόσωπο όχι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα. Ας όψεται η τρόικα και οι επιταγές της. Διαβάστε άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας του κοινοτικού Επιτρόπου.

Η φράση του «κουράγιο Έλληνες» έχει καρφωθεί στο μυαλό όλων των Ελλήνων, γιατί την ακολούθησαν σκληρά μέτρα λιτότητας και μεγάλες θυσίες στο βωμό της ανάγκης μείωσης του ελλείμματος.

Γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 1962 στο Μικέλι της Φινλανδίας. Μεγάλο πάθος του το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε την… καριέρα του από ηλικία έξι ετών και στα 17 του έφτασε να παίζει βασικός στη FC Mikkelin Palloilijat, ομάδα στην κατηγορία του φινλανδικού πρωταθλήματος!
Όλι Ρεν επί τω... έργω
Συμπαίκτες και προπονητές τον χαρακτήρισαν «παίκτη που δεν ιδρώνει ποτέ». Το ποδόσφαιρο, όμως, δεν έμελλε να είναι ο χώρος που θα τον κρατούσε. Τα παράτησε για να πάει να σπουδάσει οικονομικά, διεθνείς σχέσεις και δημοσιογραφία στο Κολέγιο Μακάλεστερ στο Σεν Πωλ της Μινεσσότα. Το 1989 πήρε το μεταπτυχιακό του στις πολιτικές επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, ενώ το 1996 πήρε και το διδακτορικό του από το πανεπιστήμιο της Οξφόδης!

Πριν μπει στο στίβο της πολιτικής, ασχολήθηκε με το εμπόριο και ανακηρύχθηκε ένας από τους καλύτερους πωλητές αυτοκινήτων στη Φινλανδία.

Αφού υπηρέτησε τη θητεία του στο φιλανδικό στρατό ως αξιωματικός ειδικευμένος στην χρήση βαρέων όπλων, ήρθε η ώρα της πολιτικής. Η καριέρα ξεκίνησε το 1987 όταν εξελέγη αρχηγός της νεολαίας του Κεντρικού Κόμματος της Φινλανδίας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Μόνο που πλέον είναι ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επικεφαλής των οικονομικών της Κομισιόν, γαρ…

Είναι λάτρης της ροκ μουσικής, προσπαθεί να προπονείται όποτε μπορεί μιας και το ποδόσφαιρο παραμένει η μεγάλη του αγάπη, είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης. Εκτός από τη μητρική του γλώσσα, μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Σουηδικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε