Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ολλανδία: Ανακοινώθηκε η κρατικοποίηση της 4ης μεγαλύτερης τράπεζας SNS Reaal

Ολλανδία: Ανακοινώθηκε η κρατικοποίηση της 4ης μεγαλύτερης τράπεζας SNS Reaal
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.02.2013 | 23:15

Το ολλανδικό δημόσιο απέκτησε τον έλεγχο της τράπεζας SNS Reaal, που βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης από τις ζημίες της λόγω δανείων στον τομέα των ακινήτων, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεωνBloomberg.

Πρόκειται για τη δεύτερη εθνικοποίηση τράπεζας που γίνεται στην Ολλανδία μετά το 2008. Το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί να «σταθεροποιήσει τον όμιλο SNS Reaal», ενώ το κόστος για τους φορολογούμενους θα φθάσει τα 3,7 δισεκ. ευρώ. Η διεύθυνση χρηματοδότησης ακίνητης περιουσίας θα διαχωριστεί από την τράπεζα.

«Εξέτασα αναλυτικά όλες τις εναλλακτικές λύσεις που αφορούσαν τη συμμετοχή της αγοράς. Χθες κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε καμία αποδεκτή προσφορά. Για το λόγο αυτό χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω το μέσο τελευταίας προσφυγής, που είναι η κρατικοποίηση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η τράπεζα, που είχε αποκτήσει τη μονάδα χρηματοδότησης ακίνητης περιουσίας της τράπεζας ABN Amro το 2006, είχε πληγεί από ζημιές σε δάνεια για την αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, τα οποία την έφεραν σε μεγάλη δυσκολία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΣΜΟΣ
   Διαδώστε αυτό το άρθρο