Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολλανδός πρωθυπουργός: «Άτυχες το δημοψήφισμα, πιέζουμε τον Παπανδρέου να το ακυρώσει»

Ολλανδός πρωθυπουργός: «Άτυχες το δημοψήφισμα, πιέζουμε τον Παπανδρέου να το ακυρώσει»

Γαλλία και Γερμανία ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στον Έλληνα πρωθυπουργό να πάρει πίσω το δημοψήφισμα για το νέο πακέτο διάσωσης! Το ανακοίνωσε ο… Ολλανδός πρωθυπουργός!

Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα απασχόλησε και την ολλανδική Βουλή, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μαρκ Ρούτε, να κάνει από το βήμα του Κοινοβουλίου μια σημαντική αποκάλυψη: η Ολλανδία, μαζί με άλλες χώρες της ευρωζώνης (μεταξύ τους Γαλλία και Γερμανία) προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά από το «πολύ ατυχές» δημοψήφισμα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ασκούν πίεση στην Ελλάδα για να το ακυρώσει.

Λίγο νωρίτερα, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Κέες Ντε Γιάγκερ, απείλησε ούτε λίγο ούτε πολύ με την εκταμίευση της 6ης δόσης.

«Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το νέο πακέτο διάσωσης θα δυσχεράνει την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη», είπε.

«Δυσχεραίνει τον σχεδιασμό του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης. Δημιουργεί πρόβλημα για το σύνολο της 6ης δόσης», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας: «Μπορώ να φαντασθώ ότι θα είναι πολύ δύσκολο για το ΔΝΤ, αν υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα του χρέους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις Κάννες κρίνονται όλα – Απειλούν με τη δόση, ζητούν να πάρει πίσω το δημοψήφισμα ο Γ. Παπανδρέου

Το δημοψήφισμα τινάζει στον αέρα την 6η δόση – ΔΝΤ και Σαρκοζί έξαλλοι με τον Παπανδρέου

Τρία τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος: “ναι ή όχι” στη σύμβαση, στην Ευρώπη ή στο ευρώ – Με τα συμφέροντα τα έβαλε ο Γιώργος πριν την ψήφο εμπιστοσύνης

«ΧΑΟΣ» και… “ΚΡΑΧ”! Οι Γάλλοι τα λένε όλα

“Το κακομαθημένο παιδί, έκαψε τον κόσμο” – Τι λένε οι Τούρκοι για τον Παπανδρέου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε