Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Συρία

Όλο και αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Συρία

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, δέκα από τους οποίους στη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν όταν οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας έριξαν μία ρουκέτα εναντίον αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη Ραστάν.

Σε ένα βίντεο που μεταφόρτωσαν ακτιβιστές στο Διαδίκτυο ακούγεται μία δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια διακρίνονται διαδηλωτές να σπεύδουν προς διαμελισμένα πτώματα. “Ελάτε να δείτε τα εγκλήματα του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Ραστάν”, φώναζαν δείχνοντας τις σορούς. Σε άλλα βίντεο φαίνονται διαδηλωτές να φωνάζουν “Καλύτερα θάνατος παρά ταπείνωση. Χομς, δεν θα παραιτηθούμε ποτέ. Ντεράα, δεν θα παραιτηθούμε ποτέ”.

Στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν.

“Χιλιάδες διαδηλωτές πήραν μέρος σε 12 πορείες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στη Χομς και στις άλλες πόλεις της επαρχίας Χαλέπι που είναι περικυκλωμένες από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας και για να ζητήσουν την πτώση του καθεστώτος, αλλά και τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Χάλαμπι, ένας εκπρόσωπος της επιτροπής των ακτιβιστών της πόλης.

Στο μεταξύ η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι της απαγορεύτηκε να εισέλθει στην περιοχή Μπάμπα Αμρ της Χομς, στη Συρία, όπου ήλπιζε να μπορέσει να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών και των τραυματιών.

“Είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που χρειάζονται επειγόντως βοήθεια εδώ και εβδομάδες να μην έχουν λάβει ακόμη καμία υποστήριξη. Θα μείνουμε στη Χομς απόψε ελπίζοντας να μπούμε στην Μπάμπα Αμρ σύντομα. Επιπροσθέτως, πολλές οικογένειες έχουν φύγει από τη Μπάμπα Αμρ και θα τις βοηθήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε”, δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΕΣ Τζέικομπ Κέλενμπεργκερ.

Οι συριακές αρχές έδωσαν χθες “το πράσινο φως” για την είσοδο σήμερα της αυτοκινητοπομπής των δύο οργανώσεων στη Μπάμπα Αμρ, προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν διευκρινίζεται τι εμπόδισε την έναρξη της ανθρωπιστικής επιχείρησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε