Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολοι οι Πορτογάλοι αγόρασαν αυτοκίνητα!

Ολοι οι Πορτογάλοι αγόρασαν αυτοκίνητα!

‘Ηταν οι υψηλότερες πωλήσεις της τελευταίας πενταετίας, αφού από φέτος αυξάνονται οι φόροι.

Οι πωλήσεις έφθασαν τα 223.491 οχήματα για το σύνολο του περασμένου έτους, δηλαδή αύξηση κατά 38,8% σε σχέση με το 2009. Για δε τον μήνα Δεκέμβριο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 61,9% σε ένα έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Ένωση.

‘Οπως λένε η αύξηση οφείλεται στη σημαντική αύξηση των φορολογικών βαρών μέσα στο 2011, και κατά συνέπεια εκδηλώθηκε πρόωρο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας, η πορτογαλική κυβέρνηση αποφάσισε οτι από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσουν νέα αυστηρά μέτρα, όπως ο τερματισμός της έκπτωσης επί του ταμείου, η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% και η αύξηση της φορολογίας επί των αυτοκινήτων.

Στην πρώτη θέση είναι αυτοκίνητα της εταιρείας Ρενώ (κατά 40,4%), που της εξασφαλίζουν το 11,72% της αγοράς και ακολουθούν οι εταιρείες Φολκσβάγκεν και Πεζώ.

Παρά την οικονομική κρίση, η επιθυμία για την απόκτηση πολυτελών αυτοκινήτων δεν υποχώρησε: η Porsche αύξησε κατά 88,4% τις πωλήσεις της κατά το περασμένο έτος (469 οχήματα από 249 το 2009) και κατά 281,3% μόνον κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Στο σύνολο των οχημάτων κάθε τύπου (ΙΧ, επαγγελματικά και φορτηγά), οι πωλήσεις στον τομέα του αυτοκινήτου αυξήθηκαν το 2010 κατά 33,9%, εν σχέσει προς το προηγούμενο έτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε