Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας

Ολοκληρώθηκε η έρευνα για την επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας

Οι εμπειρογνώμονες πρέπει να υποβάλουν την σχετική έκθεση κατά την προσεχή σύνοδο του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ που έχουν επιφορτιστεί με την διερεύνηση της ισραηλινής επίθεσης εναντίον του διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα τον Μάιο ολοκλήρωσαν την αποστολή τους στο Αμάν της Ιορδανίας, η οποία ξεκίνησε την Δευτέρα.

    Οι τρεις ερευνητές “έχουν ακούσει τις μαρτυρίες 25 Ιορδανών από τους 33 που βρίσκονταν στο Mavi Marmara, στο πλοίο όπου συνέβησαν οι συγκρούσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα Τούρκων ακτιβιστών” δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαϊσάρα Μαλάς, μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης που διοργάνωσε το ταξίδι στην Γάζα.

    Ο κ. Μαλάς πρόσθεσε ότι οι εμπειρογνώμονες υπέβαλαν ερωτήσεις σε πέντε ακόμη μάρτυρες, τρεις Ισραηλινούς Άραβες και δύο ακτιβιστές από τον Λίβανο.

    “Ακόμη και αν η έκθεση των εμπειρογνωμόνων είναι επαγγελματική, δεν έχουμε πολλές αυταπάτες σχετικά με την εφαρμογή της” σημείωσε ο ακτιβιστής.

    Οι εμπειρογνώμονες πρέπει να υποβάλουν την σχετική έκθεση κατά την προσεχή σύνοδο του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου στη Γενεύη.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε