Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολονύχτιος βομβαρδισμός στη Λιβύη – Σφαγή καταγγέλλει ο Καντάφι

Ολονύχτιος βομβαρδισμός στη Λιβύη – Σφαγή καταγγέλλει ο Καντάφι

Οι δυνάμεις των συμμάχων, βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους τη νύχτα της Παρασκευής στις πόλεις Κχόμς και Αρουτζεμπάν, σύμφωνα με όσα ανέφερε στρατιωτικός αξιωματούχος του καθεστώτος Καντάφι.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των δυτικών, χτύπησαν εκτός από στρατιωτικές και πολιτικές εγκαταστάσεις.

“Πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις βομβαρδίστηκαν η πόλη Κχομς και η Αρουτζεμπάν, από τους σταυροφόρους αποικιοκράτες εισβολείς “, δήλωσε συγκεκριμένα με γραπτή ανακοίνωση σε έκτακτο τηλεοπτικό δελτίο, ο στρατιωτικός αξιωματούχος της Λιβύης.

Η πόλη Κχομς βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης , ενώ η Αρουτζεμπάν 190 χιλιόμετρα νότιο-δυτικά της Λιβυκής πρωτεύουσας.

Οι επιθέσεις κατά στόχων του καθεστώτος Καντάφι, από τη συμμαχία των κρατών, την Κυριακή κλείνουν ένα κύκλο δύο εβδομάδων από την ημέρα έναρξης των επιχειρήσεων, ενώ νωρίτερα στην Τρίπολη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι “η πρόταση γιά εκεχειρία, που κατατέθηκε από τους εξεγερμένους, δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση στην Τρίπολη”.

Και πρόσθεσε ότι, “τα κυβερνητικά στρατεύματα θα επιμείνουν, να πολιορκούν πόλεις που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, καθώς επίσης και να προβαίνουν σε βομβαρδισμούς”.

Ο ίδιος αξιωματούχος χαρακτήρισε, τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού, υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, ως “έγκλημα, στρεφόμενο κατά της ανθρωπότητας”.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε