Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Ομοφυλόφιλη γυναίκα διεκδικεί την πατρότητα παιδιού

Ομοφυλόφιλη γυναίκα διεκδικεί την πατρότητα παιδιού

Το παιδί για το οποίο διεκδικεί την πατρότητά του είναι το παιδί που απέκτησε η σύντροφός της.

Μία νεαρή γαλλίδα ομοφυλόφιλη προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο στις 11 Μαρτίου για τη χορήγηση άδειας πατρότητας για να παραμείνει και να μεγαλώσει το μωρό που απέκτησε με τη σύντροφό της, αίτηση η οποία απορροφήθηκε.

Η Ελοντί, 33 χρόνων, διεκδικεί την άδεια πατρότητας για το μωρό που απέκτησε η σύντροφος της Καρίν, 35 χρόνων μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση στο Βέλγιο. Στη Γαλλία ισχύει το νομικό καθεστώς της χορήγησης άδειας πατρότητας 11 ημερών τις οποίες μπορεί να τις πάρει ο πατέρας τους πρώτους τέσσερις μήνες μετά τη γέννηση του βρέφους.

Η αίτηση της απορρίφθηκε από το ασφαλιστικό της ταμείο, καθώς και από το εμποροδικείο της Νάντης το 2006. Η Ελοντί και η Καρίν αποφάσισαν να προσφύγουν στο Εφετείο της Ρεν το 2008 και εκ τώρα στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

“Η σύντροφός μου και εγώ που αγωνιζόμαστε για αυτή την υπόθεση επί έξι χρόνια, δεν εκπλαγήκαμε από αυτή τη σκληρή απόφαση”, εξηγεί η Ελοντί. Ωστόσο αυτό δεν μας σταματήσει και στο τέλος θα καταφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου ελπίζουμε να δικαιωθούμε”.

Εκτός των άλλων, οι δύο νεαρές γυναίκες αγωνίζονται γιατί η Γαλλία έχει ήδη καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για διακρίσεις ως προς τη σεξουαλικότητα όταν απέρριψε αίτημα να υιοθετήσουν ένα μωρό ένα ζευγάρι λεσβιών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε