Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ομογενής με παιδί στο Sandy Hook ζητά υπευθυνότητα για την κατοχή όπλων

Ομογενής με παιδί στο Sandy Hook ζητά υπευθυνότητα για την κατοχή όπλων

Η κόρη του, μαθήτρια τετάρτης τάξης στο «Sandy Hook», στο Νιούταουν του Κονέτικατ, σώθηκε από θαύμα το πρωινό της 14ης Δεκεμβρίου από τη σφαγή που προκάλεσε ο 20χρονος Άνταμ Λάνζα.

Ο λόγος για τον ομογενή Τιμ Μακρή, ο οποίος ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Sandy Hook Promise», με σκοπό να προωθηθεί η «υπευθυνότητα στα όπλα» για την μελλοντική αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «New York Times», το οποίο αναδημοσιεύει ο “Εθνικός Κήρυκας” της Νέας Υόρκης, ο Τιμ Μακρής και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, οι οικογένειες 11 εκ των θυμάτων μακελειού, ζητούν να ξεκινήσει ένας εθνικός διάλογος πάνω στα θέματα της ψυχικής υγείας, αλλά και της ασφάλειας των σχολείων. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η όλη συζήτηση θα πρέπει να είναι ευρύτερη και να μην επικεντρώνεται μόνο στο πώς θα περιοριστεί η πρόσβαση στα όπλα.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μηνός από την ημέρα που μέσα στους χώρους τους δημοτικού σχολείου «Σάντι Χουκ» έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, εκ των οποίων 20 ανήλικα παιδιά, ηλικίας μόλις 6 και 7 χρόνων, τα μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης παραχώρησαν στο Νιουτάουν συνέντευξη Τύπου. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, που μια ομάδα οικογενειών από το «Σάντι Χουκ» μίλησε δημόσια για την τραγωδία που έπληξε την ήσυχη αυτή κοινότητά τους και τη μετέτρεψε σε σύμβολο θλίψης για όλη τη χώρα. Αρκετοί κρατούσαν τις φωτογραφίες των παιδιών τους που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό.

«Όλες αυτές τις τριάντα ημέρες που πέρασαν από το συμβάν προσπαθήσαμε να στηρίξουμε την κοινότητά μας», είπε ο Τιμ Μακρής. «Εκτιμούμε την προσοχή που έχει επιδείξει στο θέμα ο Αμερικανός Πρόεδρος. Εκτιμούμε, επίσης, το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος μίλησε απευθείας με τις οικογένειες των θυμάτων, που θέλησαν να τον συναντήσουν. Ωστόσο, δεν έχουμε μια άμεση απάντηση μέχρι στιγμής», είπε χαρακτηριστικά ο ομογενής.
Από την πλευρά του, ο Τομ Μπίτμαν, ο οποίος συνέβαλε στην ίδρυση της «Sandy Hook Promise», είπε ότι πολλά μέλη της οργάνωσης είναι κάτοχοι όπλων.

«Κυνηγούμε με αυτά, προστατεύουμε τα σπίτια μας. Άλλοι έχουν συλλογή. Διδάσκουμε στα παιδιά μας πώς να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Δεν φοβόμαστε μια εθνική συζήτηση για την υπευθυνότητα γύρω από τη χρήση των όπλων. Ξέρουμε ότι υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα που συμφωνούν με εμάς», δήλωσε ο Τομ Μπίτμαν.

«Εύχομαι να μην υπάρχει ποτέ στο μέλλον γονιός, παππούς ή κηδεμόνας που θα περάσει τέτοιο πόνο», ευχήθηκε η Μάρκεζ Γκριν, της οποίας η 6χρονη κόρη Άννα ήταν μεταξύ των θυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι «γύρισε» το μυαλό του μακελάρη – Η μητέρα του ήθελε να τον κλείσει σε άσυλο 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε